spot_img
spot_img

Скупштина завршила са радом у 2022. години

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта одржала је 35. редовну сједницу чиме је окончала засједања у 2022. години.

На посљедњем редовном засједању у овој години Скупштина је усвојила Закон о запошљавању и правима за вријеме незапослености заједно са шест амандмана Законодавне комисије.

Усвојени су и Одлука о престанку мандата два члана Изборне комисије Дистрикта, Извјештај о спроведеној процедури избора та два члана и Одлука о именовању Маринка Гељића и Љиљане Оренди за два члана Изборне комисије Дистрикта.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да је Скупштина покренула процедуру за избор и именовање чланова Изборне комисије Брчко дистрикта шездесет (60) дана прије истека седмогодишњег мандата досадашњим члановима Андреи Штркаљ Мркоњић и Љиљани Оренди, а што је у складу сa Изборним законом.

На 35. редовној сједници Скупштине Брчко дистрикта усвојено је низ одлука о утврђивању јавног интереса за реализацију неколико инфраструктурних пројеката, док су к знању примљени ревизорски извјештаји финансијског пословања у 2021. години Одјељења за привредни развој, спорт и културу, Одјељења за комуналне послове, Одјељења за стручне и административне послове и Канцеларије градоначелника.

Прије почетка 35. редовне сједнице настављена је и окончана 34. редовна сједница на којој је усвојена преостала тачка дневног реда, односно измјене и допуне Закона о образовању у основним и средњим школама Брчко дистрикта.

Прво засједање у 2023. години Скупштина ће одржати средином јануара.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img