Skupština usvojila rebalans budžeta za 2018. godinu

Skupština Brčko distrikta je na vanrednoj sjednici usvojila rebalans budžeta za 2018. godinu u iznosu od milion i 89 hiljada maraka. Ova sredstva su iz unutrašnje preraspodjele tako da nema novih prihoda.

Rebalans budžeta je, prema riječima nadležnih, bio potreban kako bi bila obezbijeđena sredstva za finansiranje otklanjanja tehničkih nedostataka na zgradi policije čija izgradnja se najvećim dijelom finansira sredstvima Evropske komisije.

- Reklama -

“Na ovaj način mi smo obezbijedili i te neophodne uslove. Nadam se da će zgrada policije biti završena u najkraćem roku, možda čak i do kraja godine” rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Tokom rasprave o rebalansu bilo je dosta kritika na račun procesa izgradnje zgrade policije i načina na koji je ona do sada građena. Pored amandmana za zgradu policije u proceduru su išli i amandmani kojima su obezbijeđena sredstva za transplataciju bubrežnog bolesnika, a dio sredstava je usmjeren na izgradnju obdaništa u Ilićki i Klancu.

“Što se tiče obdaništa dajem punu podršku. Bolje da ulažemo u obdaništa nego u zatvore, mada kako je krenulo zatvori će nekima više trebati nego obdaništa. Kada je u pitanju zgrada policije imao sam obavezu da komentarišem jer sam bio pokretač informacije koja se vukla sedam mjeseci. Donijeli smo i zaključke da bude utvrđena odgovornost, te koliko sredstava nedostaje. Ni danas dan niko nije odgovarao za to” rekao je Branislav Marković, nezavisni poslanik.

Rebalansom su također izdvojena sredstva za finansiranje naknada za članove Vlade koji su u prethodnom periodu podnijeli ostavke. Nadležni su naglasili da će najvjerovatnije do kraja godine biti potreban još jedan rebalans budžeta.

 

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime