spot_img
spot_img

Скупштина: Селма Шадић именована за главног ревизора Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Посланици Скупштине Брчко дистрикта окончали су 18. редовно засједање, на којем су, у другом читању, усвојили Закон о измјени Закона о платама и другим накнадама правобраниоца и замјеника правобраниоца у Правобранилаштву Брчко дистрикта.

У првом читању усвојени су Нацрт закона о измјени закона о банкама који је сада усклађен са ентитетским, као и Нацрт закона о социјалном предузетништву.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да је Закон о социјалном предузетништву реформски закон, који је у скупштинску процедуру ушао на предлог шефа ресорног одјељења Владе Дистрикта те да се очекује да ће након амандманске процедуре и овај закон бити усвојен са свим новинама и предностима које доноси.

Милић је напоменуо да је Скупштина на 18. редовном засједању, након спроведене конкурсне процедуре, за главног ревизора, са мандатом од седам година, именовала Селму Шадић, док су за њене замјенике именовани Саво Грујић и Амра Илић.

Он је додао да је Скупштина именовала и два члана Управног одбора Јавног предузећа „Комунално Брчко“ као и замјеника директора у Канцеларији за превенцију корупције и координацију активности на сузбијању корупције гдје је именован Зоран Блажевић.

Посланици су дали сагласност на Пословни план Јавног предузећа „Лука Брчко“ за 2022. годину, ажурирани Пословни план Јавног предузећа „Путеви Брчко“ за 2021. годину, као и на Програм рада и Финансијски план Завода за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта за 2022. годину.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img