Скупштина: Разговарано о јавним интересима, о играма на срећу за 14 дана - nula49.com
spot_img
spot_img

Скупштина: Разговарано о јавним интересима, о играма на срећу за 14 дана

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта БиХ започела је 19. редовно засједање у чијем првом дијелу je усвојила одлуку о утврђивању јавног интереса за Брчко дистрикт која се односи на изградњу главног транспортног цјевовода од насеља Плазуље до насеља Поточари.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да ће се овим пројектом ријешити проблем водоснабдијевања у насељима која се налазе у близини фабрике воде, а немају обезбијеђено водоснабдијевање из те фабрике.

На 19. редовном засједању усвојено је још осам одлука о утврђивању јавног интереса, а које се односе на: изградњу фекалног колектора у стамбеном насељу Гредице, изградњу путева у мјесним заједницама Горње Дубравице, Бијела и Горња Скакава, изградњу приступне улице у МЗ Горњи Брезик, изградњу резервоара за воду у урбаном подручју Поточари, изградњу нисконапонске мреже у МЗ Липовац и уређење дијела корита ријеке Брке кроз стамбено насеље Бродуша.

У другом читању, усвојени су Закон о социјалном предузетништву и измјене Закона о банкама Дистрикта.

О Нацрту закона о играма на срећу и Нацрту закона о измјени Закона о прекршајима, у другом читању, посланици ће се изјаснити за четрнаест дана за када је заказан наставак 19. редовног засједања.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић рекао је да је тако одлучено јер нису припремљени, у потпуности, сви амандмани те да су потребне и додатне консултације за три амандмана на предложени Закон о играма на срећу.

У првом дијелу 19. редовне сједнице Скупштина је усвојила Одлуку о расписивању јавног позива за избор и именовање чланова Савјета националних мањина, Извјештај о раду Владе Брчко дистрикта за 2021. годину као и Програм развоја заштите и спасавања у Дистрикту за период од 2022. до 2027. године.

Информацијe о осталим тачкама дневног реда које су разматране у првом дијелу 19. редовне сједнице можете погледати на www.skupstinabd.ba.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img