spot_img
spot_img

Скупштина подржала трасу аутопута Београд – Сарајево преко Брчког и Бијељине

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На 19. редовној сједници Скупштине Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, на приједлог Клуба посланика Српске демократске странке, усвојена је Декларација о критеријима за дефинисање трасе будућег аутопута, којом је подржано да аутопут Сарајево-Београд и Бања Лука – Београд иде преко подручја Дистрикта.

Декларација је усвојена већином гласова присутних посланика.

Декларација ће бити упућена Савјету министара и Парламентарној скупштини БиХ, а Влада Брчко дистрикта БиХ задужена је да у даљим активностима везаним за ово питање наступа у складу са Декларацијом.

Предсједник брчанског СДС-а Урош Војновић изразио је задовољство усвојеном декларацијом те додао да су сви економски, демографски, саобраћајни и статистички параметри за градњу трасе аутопута кроз Брчко и даље према Сарајеву односно Бања Луци потпуно оправдани.

“Декларација коју је скупштина дистрикта усвојила на приједлог клуба посланика СДС-а је у суштини политичка опредјељеност већине да будућа траса аутопута Београд – Сарајево односно Београд – Бања Лука иде кроз Брчко јер ми служимо народу који нас је бирао. Народ Посавине и Семберије жели ову трасу аутопута јер бенефити за привреду и развој су огромни, посебно јер имамо велику концентрацију становништва у овој регији” – каже Војновић.

Војновић додаје да би на овај начин Брчко требало да постане средња тачка спајања Београда и Сарајева односно Бања Луке и Београда.

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img