Skupština podržala trasu autoputa Beograd – Sarajevo preko Brčkog i Bijeljine

Na 19. redovnoj sjednici Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na prijedlog Kluba poslanika Srpske demokratske stranke, usvojena je Deklaracija o kriterijima za definisanje trase budućeg autoputa, kojom je podržano da autoput Sarajevo-Beograd i Banja Luka – Beograd ide preko područja Distrikta.

Deklaracija je usvojena većinom glasova prisutnih poslanika.

- Reklama -

Deklaracija će biti upućena Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH, a Vlada Brčko distrikta BiH zadužena je da u daljim aktivnostima vezanim za ovo pitanje nastupa u skladu sa Deklaracijom.

Predsjednik brčanskog SDS-a Uroš Vojnović izrazio je zadovoljstvo usvojenom deklaracijom te dodao da su svi ekonomski, demografski, saobraćajni i statistički parametri za gradnju trase autoputa kroz Brčko i dalje prema Sarajevu odnosno Banja Luci potpuno opravdani.

“Deklaracija koju je skupština distrikta usvojila na prijedlog kluba poslanika SDS-a je u suštini politička opredjeljenost većine da buduća trasa autoputa Beograd – Sarajevo odnosno Beograd – Banja Luka ide kroz Brčko jer mi služimo narodu koji nas je birao. Narod Posavine i Semberije želi ovu trasu autoputa jer benefiti za privredu i razvoj su ogromni, posebno jer imamo veliku koncentraciju stanovništva u ovoj regiji” – kaže Vojnović.

Vojnović dodaje da bi na ovaj način Brčko trebalo da postane srednja tačka spajanja Beograda i Sarajeva odnosno Banja Luke i Beograda.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime