spot_img
spot_img

Skupština: Pauze i neuspješna usaglašavanja

spot_img
spot_img

Prijepodnevni dio zasjedanja brčanske Skupštine okarakterisale su pauze za neuspjela usaglašavanja, s tim da je u međuvremenu usvojen Dnevni red sjednice te apsolvirana zastupnička pitanja.

Kamen spoticanja je nastavak priče o dodatnom kreditnom zaduženju za izgradnju glavnog cjevovoda Distrikta na dionici Plazulje-Potočari u dužini od 14 kilometara, zbog čega je i uslijedio niz pauza, odnosno nastavak zasjedanja zakazan za popodnevne sate.

Naime, uprkos činjenici da je uvodničar u ovu tačku, šef resornog Vladinog odjeljenja Majazudin Vehabović podsjetio na hodogram dosadašnjeg toka projekta, za čiju izgradnju se Distrikt već kreditno zadužio šest miliona eura, te da je za početak radova neophodno dodatno zaduženje od oko 6,5 miliona evra, na opšte iznenađenje poslanik SBiH Abdulah Iljazović je zatražio pauzu.

Po svemu sudeći, razlog je nedovoljna usaglašenost među zastupnicima većine iz reda Bošnjaka, što dodatno čudi, jer je na prijedlog gradonačelnika Brčkog dr Zijada Nišića, pomenuta tačka jutros i uvrštena u Dnevni red.

Nastavak zasjedanja je zakazan za 14 sati.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img