Skupština i naredne srijede o v.d. direktoru Kancelarije za borbu protiv korupcije

Posljednja sjednica brčanske Skupštine, započeta prije petnaest dana, prekinuta je jer parlamentarna većina nije usaglasila prijedlog za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za prevenciju i borbu protiv korupcije u Distriktu.

“Zapeli smo na ovom pitanju, no vjerujem da će ono biti razriješeno najkasnije na nastavku zasjedanja za sedam dana. Za sada smo sve odložili kako bi još jednom izanalizirali hoće li i u kojoj mjeri i kod ovog postavljenja biti ispoštovan princip “4-4-2” koji je nezvanična formula i za kadrovska pitanja u Distriktu”, rekao je za Radio Brčko potpredsjednik ovdašnje Skupštine Ivica Filipović.

Suštinski, a kako nezvanično saznajemo, pozicija prvog čovjeka Kancelarije, odnosno v.d. direktora, još ranije je usaglašeno, treba da pripadne Bošnjacima, koji su, opet kako se saznaje, imali i konkretan prijedlog za v.d. direktora u imenu Muje Hadžića.

No, dio parlamentarne većine iz reda Srba, stavio je “malu rezervu prema tome”, pa je u opciji i eventualno rotiranje ove, za poziciju šefa Jedinice za implementaciju EU projekata, koja pak, prema ranijim dogovorima, pripada Srbima.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime