Skupština Distrikta u srijedu o trasi auto-puta Beograd – Sarajevo

U okviru priprema za održavanje 19. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH predsjednik Skupštine Esed Kadrić održao je danas pripremni sastanak sa šefovima poslaničkih klubova.

Sjednica je zakazana za narednu srijedu, 15. novembra. U dnevni red je uvršćen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH u prvom čitanju. Razmatraće se odluka o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duvana i duvanskih proizvod na javnim mjestima u Brčko distriktu.

- Reklama -

– Donijeli smo odluku da se sprovede javna rasprava o Nacrtu ovog zakona kako bi svi zainteresovani dali doprinos za izglasavanje što kvalitetnijeg predloga. Uvrstili smo i deklaraciju koja se odnosi na određenje Skupštine Distrikta da buduća trasa auto-puta Beograd–Sarajevo ide preko područja Brčko distrikta – rekao je predsjednik Kadrić.

Izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta Skupština će razmatrati u hitnoj proceduri, na predlog Komisije za budžet i finansije.

– S obzirom da nadležne institucije, koje je Skupština obavezala svojim zaključkom, nisu pripremile izmjene i dopune ovog zakona, povjerili smo taj posao nadležnoj komisiji – rekao je predsjednik Kadrić, dodajući da će se od direktora Direkcije za finansije tražiti odgovornost za nepostupanje prema skupštinskom zaključku.

Na 19. redovnoj sjednici biće razmatrano i više informacija među kojima i Informacija o novoj zgradi Policije, a u dnevni red je i ovog puta uvršćeno više predloga odluka o utvrđivanju javnog interesa.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime