Скупштина Брчко дистрикта: Посланици на наредној сједници расправљају о образовању, Полицији и буџету - nula49.com
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта: Посланици на наредној сједници расправљају о образовању, Полицији и буџету

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Шефови посланичких клубова у Скупштини Брчко дистрикта БиХ данас су одржали припремни састанак ради утврђивања дневног реда за 31. редовну сједницу брчанског парламента која би требала бити одржана у сриједу 19. октобра.

Од првобитно планираних преко 60 тачака, договорено је да се на дневном реду ове сједнице нађе 41 тачка међу којима је и Приједлог буџета за наредну годину.

На поменутој сједници посланици би требали расправљати о нацрту Закона о основном, средњем и високом образовању те о нацрту Закона о порезу на добит у првом читању.

“Такође у другом читању су у скупштинску процедуру уврштене и измјене Закона о полицији, полицијским службеницима, Дирекцији за финансије и Закон о јавној имовини Брчко дистрикта као и неколико значајних Одлука о утврђивању јавног интереса” нагласио је Иво Филиповић допредсједник брчанске Скупштине.

Данас је усаглашено да се на наредну сједницу уврсти и ребаланс буџета како би се до краја ове године стигла исплатити средства предвиђена за подстицај у привреди и пољопривреди.

“Обзиром да се ребаланс буџета доноси по истој процедури као и буџет, гдје је предвиђено одржавање јавних расправа које су у међувремену обављене, а с обзиром да се приближава крај фискалне године било би добро да се ова тачка нађе на дневном реду наредне сједнице Скупштине Брчко дистрикта”, казао је данас градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић.

На дневним реду сједнице Скупштине заказане за наредну седмицу пред посланицима ће се наћи и неколико информација попут Информације о закупнини пословних простора, Информација у вези с радом Комисије за одлучивање о сукобу интереса те Иницијатива за нормативно регулисање кориштења електричних ромобила у Брчко дистрикту.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img