spot_img
spot_img

Скраћен полицијски час у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Командант Штаба за заштиту и спасавање након данашање сједнице Штаба донио је следећу  

Н А Р Е Д Б У

Члан 1

  • Забрањује се кретање лицима на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине у наредних 15 (петнаест) дана у временском периоду од 24:00 до 5:00 часова.
  • Дозвољава се током трајања забране кретања рад дежурних апотека, бензинских станица само у дијелу који се бави точењем горива, рад привредних субјеката који се баве производњом.
  • Одредбе става (1) овог члана не примјењују се на запослене који врше службене дужности или су укључени у провођење мјера и активности у вези с проглашењем стања природне несреће због корона вируса, као и запослени у правним лицима у којима се ради континуитета производње рад одвија у смјенама.
  • За спровођење ове наредбе задужује се Полиција Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.
  • Према лицима која се понашају супротно од члана 1 става (1) ове наредбе Полиција Брчко дистрикта Босне и Херцеговине поступа у складу са Законом о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

Члан 2

Налаже се обавезно ношење заштитне маске (прекривена уста, нос и брада) у затвореним просторима, а на отвореном простору у групи од два или више лица и да одржавају физичку дистанцу од 2 метра, осим чланова ужег домаћинства.

Члан 3

  • Ограничава се рад свим привредним субјектима на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, осим привредним субјектима из члана 1 став (2) и (3) ове наредбе до 22.00 часа.
  • Од ограничења из става (1) ово члана изузети су угоститељски објекти који организују прославе матурантских вечери и одржавање свадбених весеља којима се дозвољава рад до 23:00 часа.
  • Дозвољавају се рекреативне активности када се обављају у затвореном простору до 22:00 часа.
  • Забрањено је свако организовано окупљање с музиком уживо, ди-џејевима и слично изузев на прославама матурантских вечери и свадбених весеља гдје је дозвољена музика уживо, ди-џејевима и слично.
  • Задужује се Канцеларија градоначелника Брчко дистрикта Босне и Херцеговине – Инспекторат и Полиција Брчко дистрикта БиХ да у складу у својим надлежностима врше појачану контролу поштовања мјера и наредби Штаба за заштиту и спасавање Брчко дистрикта Босне и Херцеговине у угоститељским објектима, број предмета: 02-000049/20, број акта: 01.1141СМ-213/20 од 11. 5. 2020. године, као и контролу поштовања свих препорука у складу с врстом дјелатности, које нису у супротности с овом наредбом, а све с циљем спречавања ширења заразе корона вируса – COVID-19, те уколико се утврди непоштовање епидемиолошких мјера у угоститељском објекту истом онемогући даљи рад до краја радног времена тог радног дана.

Члан 4

Овом наредбом ставља се ван снаге Наредба, број предмета: 02-000033/21, број акта: 01.1-1413ЕК-079/21 од 7. 5. 2021. године.

Члан 5

Ова наредба ступа на снагу дана 20. 5. 2021. године и објавиће се у „Службеном гласнику Брчко дистрикта Босне и Херцеговине“.

На 98. сједници Штаба донесена је и наредба којом се у свим основним и средњим школама на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине од 24. 5. 2021. године наставни час продужава и траје 45 минута.

Командант Штаба за заштиту и спасавање донио је наредбу којом се дозвољава одржавање прослава матура – матурске вечери за ученике завршних разреда основних и средњих школа на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Забрањује се организовање дефилеа матураната завршних разреда основних и средњих школа на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Задужује се Одјељење за здравство и остале услуге да у четвртак, 20. 5. 2021. године организује састанак на тему организовања матурантских прослава на територији Брчко дистрикта БиХ у складу са важећим Наредбама Штаба за заштиту и спасавање Брчко дистрикта БиХ, а с циљем спречавања ширења заразе корона вирусом – COVID-19.

Састанку ће присуствовати представници Одјељења за здравство и остале услуге, Одјељења за образовање, Канцеларије градоначелника – Инспекторат, Полиције Брчко дистрикта БиХ, менаџмента основних и средњих школа Брчко дистрикта БиХ и разредне старјешине завршних разреда основних и средњих школа.

На данашњој сједници Штаба донесена је наредба којом се од 20. 5. 2021. године дозвољава организовање свадбених свечаности у затвореном простору на територији Брчко дистрикта БиХ у складу са важећим наредбама и препорукама за организовање оваквих догађаја.

Штаб за заштити и спасавање задужио је Одјељење за здравство и остале услуге – Пододјељење за јавно здравство  да хитно и без одлагања предложи Влади Брчко дистрикта БиХ измјену Одлуке о утврђивању цијена за комерцијално тестирање на COVID-19 у Одјељењу за здравство и остале услуге – Пододјељење за јавно здравство и то у дијелу утврђених цијена за комерцијално тестирање на присуство корона вируса – COVID-19RT PCR тестирање за које се добија резултат у року од 2 сата (хитно) и RT PCR тестирање за које се добија резултат у року од 24 часа (редовно).

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img