Скенлан у посјети Заводу за изградњу: Подршка пројектима - nula49.com
spot_img
spot_img

Скенлан у посјети Заводу за изградњу: Подршка пројектима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Током овоседмичне посјете Дистрикту супервизор за Брчко Мајкл Скенлан, поред осталог, разговарао је и са челницима Завода за планирање и пројектовање у Брчком, у жељи да дозна шта су приоритети у раду менаџмента овог завода.

“Упознали смо га са значајним пројектима као што је утврђивање трасе ауто-пута Сарајево-Београд и брзе цесте Тузла-Орашје, потом са израдом Регулационог плана будуће индустријске зоне на локалитету некадашње базе Мекгаверн као предуслова за општи бржи развој брчанске привреде”, нагласио је директор брчанског Завода за планирање и пројектовање, Исмет Дедеић.

Мемнаџмент Завода упознао је супервизора и са циљевима кад је ријеч о просторном планирању.

“Основ је измјена неких закона и прописа, јер је то предуслов за боље и квалитетније планирање, те општи бржи развој. Такође смо нагласили и неопходност стварања “Визије развоја Дистрикта” за наредних 20-30 година, те на основу овог документа, сачињавање конкретнијих и оперативних секторске студије, како би створили предуслове за лакши начин отпочињања бизниса уопште”, акцентирао је Дедеић.

“У разговорима је анализирана и потреба сачињавања конплетне инвестиционо-техничке документације, на примјер, за систем пречишћавања отпадних вода или за градско излетиште “Фицибајер” као и мреже за будући гасовод, јер је за очекивати да уз трасу ауто-пута, буде инсталиран и гасовод, како би се, на виши ниво, подигао општи квалиет живота становника Дистрикта, али и предуслови за економско инвенстирање у ово подручје”, истакао је Исмет Дедеић.

Општа је оцјена да супервизор Мајк Скенлан даје апсолутну подршку идејама и поменутим пројектима Завода за планирање и грађење.

“Ова подршка ми се чини сасвим логичном с обзиром да се супервизор, од почетка свог мандата, истински залаже за покретање привредног развоја, борбу против корупције, са јасном жељом да подстиче институције и органе, те све људе одговорне у систему Дистрикта, да побољшају свој рад, с основним циљем бољитка свих грађана. Све речено је могуће реализовати само под условом да свако од одговорних максимално озбиљно приступи извршавању својих задатака, како би Брчко дистрикт био просперитетније мјесто за живот и приоритетно останак младих на овим просторима“, закључио је Дедеић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img