spot_img
spot_img

Скенлан: Приоритет власти у Брчком мора бити Брчко дистрикт

spot_img
spot_img

Први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Дистрикт Мајкл Скенлан присуствовао је презентацији активности на уклањању мина у Брчком поводом Међународног дана свјесности о опасности од мина и помоћи у противминском дјеловању.

Овај догађај је подцртао да је Дистрикт на путу да буде потпуно очишћен од мина до 2024. године.

У том контексту, супервизор поздравља чињеницу да је Влада Дистрикта кроз прољећни ребаланс буџета намијенила додатних 400.000 КМ како би се испоштовао рок за деминирање. Скенлан такође поздравља примјену нових транспаретних процедура у процесу ребаланса буџета помоћу којих ће се ојачати интегритет самог процеса. Транспарентан процес усвајања је први од многих корака који су неопходни за успоставу циљане и одговорне јавне потрошње – како би свака марка била потрошена на потребе заједнице, те ниједна изгубљена због корупције или упитних грантова и подстицаја у пољопривреди и другим областима.

Супервизор подсјећа власти у Брчком да требају остати фокусирани на реформе и да се не упуштају у полемике око тренутне политичке кризе у БиХ или око предстојећих општих избора. То је опредјељење које су брчански лидери изразили у својој похвалној заједничкој изјави из децембра.

Супервизор очекује од лидера да испуштују то опредјељење, те да сви други изабрани званичници слиједе тај примјер, без обзира да ли су у владајућој већини или у опозицији, саопштено је из ОХР-а.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img