spot_img
spot_img

Скенлан: Одговорност свих у БиХ је да поштују и подрже толеранцију и реформе у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У овој години свједочили смо одређеном напретку у реформама али 2022. мора бити година у којој ће се остварити снови о бољој и просперитетној будућности Брчког, изјавио је данас први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Дистрикт, Мајкл Скенлан.

Када је ријеч о инфраструктурним пројектима, борби против корупције и реформи државне службе, то мора бити видљиво већ на прољеће. Но, то такође захтијева неупитну толеранцију и међусобно поштовање унутар заједнице као и од стране других у Босни и Херцеговини према Брчком.

Дистрикт је примјер успјешног послијератног суживота. Ова чињеница свакодневно се огледа у интеракцијама становника Брчког, али она се мора недвосмислено одражавати и у поступцима и изјавама јавних званичника Дистрикта, и морају је поштовати сви званичници у Босни и Херцеговини, каже Скенлан.

Штавише, сви морају посветити посебну пажњу да статус Брчког не буде злоупотријебљен за било какву даљу политичку ескалацију у БиХ. Према Коначној арбитражној одлуци за Брчко, ентитети су дужни подржати јединствени статус Брчког, тако да се Дистрикт не смије користити као инструмент ни у политичким потезима ни у реторици.

Што се тиче изабраних лидера у Брчком, њихов рад мора бити усредсређен на Дистрикт, на остварење напретка и побољшање квалитета живота у заједници. Одабравши да уђу у политику, било да су у владајућој коалицији или у опозицији, увијек су под лупом јавности. Стога се од њих и њихових странака очекује да буду примјер и покажу поштовање, суздржаност и политичку храброст у складу са духом Дистрикта као мултиетничке заједнице, додаје супервизор за Брчко.

Грађани Дистрикта требали би се током предстојећих празника усредсредити на то да једни другима пруже помоћ и подршку на крају још једне тешке пандемијске године, те се окренути ка новој години и новом почетку за Брчко, како би остварили заједнички просперитет који је надохват руке уколико се донесу праве одлуке, закључио је супервизор.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img