spot_img
spot_img

Скенлан о ауто-путу: Сарадња и координација на свим нивоима кључна

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У оквиру својих дужности у складу са Коначном арбитражном одлуком за Брчко, први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Дистрикт, Мајкл Скенлан, присуствовао је данашњем састанку министра промета и комуникација БиХ, градоначелника Брчког и предсједника Скупштине Дистрикта, ентитетских премијера, те директора ентитетских предузећа за управљање аутопутевима.

На састанку се разговарало о изградњи ауто-пута Сарајево – Београд – Сарајево, а посебно спојници кроз Дистрикт.

Ефикасна сарадња и координација на свим новима власти у БиХ од суштинског је значаја за брзу и успјешну имплементацију овог комплексног и за цијелу земљу економски значајног пројекта. Данашњи састанак који је сазвало Министарство саобраћаја и комуникација је корак у том смјеру. Супервизор поздравља опредијељеност свих заинтересованих страна да се у кратком року поново састану те позива на брз напредак у доношењу позитивне одлуке.

Траса аутопута кроз Дистрикт, скупа са модернизацијом Луке Брчко која је у току и заједничком обновом моста Брчко-Гуња који спаја Дистрикт са Хрватском, претвориће Дистрикт у мултимодално прометно чвориште које ће спајати БиХ са тржиштима Западног Балкана и Европске уније. То ће осигурати додатни економски потицај Брчком и привући нове инвеститоре, те тако помоћи Дистрикту да задовољи услове из Коначне арбитражне одлуке за Брчко.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img