spot_img
spot_img

Ситуација нестабилна: Преговори о снабдијевању Дистрикта електричном енергијом

spot_img
spot_img

Данас су у Бањалуци настављени преговори о снабдијевању електричном енергијом Брчко дистрикта БиХ.

На састанку који је одржан у просторијама Министарства енергије и рударства РС, присуствовали су у име домаћина, министар Петар Ђокић и Лука Петровић, генерални директор Електропривреде РС, док је делегацију Брчко дистрикта БиХ предводио Есед Кадрић, Градоначелник Брчко дистрикта БиХ.

Састанку су, такође, присуствовали и шеф Одјељења за комуналне послове, Мајазудин Вехабовић, те директор ЈП „Комунално Брчко“, Кемал Атић и шеф РЈ Електродистрибуција, Армин Драпић.

Због изузетно сложене и нестабилне ситуације на тржишту енергената, која има тенденцију даљег погоршавања, као и значаја овог питања за грађане и привреду Брчког, било је неопходно да се у преговоре за снабдијевање електричном енергијом укључе и челни људи дистрикта, који су дали велики допринос одржаном састанку, а све у циљу обезбјеђења најповољније цијене електричне енергије, саопштено је из ЈП „Комунално Брчко“.

Резултати данашњег састанка ће врло брзо бити познати јавности, те очекујемо да, најкасније, до средине сљедеће седмице преговори буду завршени и питање снабдијевања електричном енергијом за 2023. годину ријешено на најбољи могући начин у овом тренутку.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img