Широм Брчког осванули билборди с натписом "Самосталност", убрзо уклоњени због наводног кршења правила - nula49.com
spot_img
spot_img

Широм Брчког осванули билборди с натписом “Самосталност”, убрзо уклоњени због наводног кршења правила

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Уз Бању Луку и широм Брчког данас су осванули билборди Удружења Ветерана Републике Српске на којима је исписана “Самосталност”. Међутим, због кршења правила заузимања јавне површине веома брзо је услиједило уклањање, а реаговао је и ОХР, потврђено је за Klix.ba.

Бројне Брчаке јутрос су затекли велики билборди на којима јасно пише “Самосталност”, уз потпис Ветерана Републике Српске. Недвосмислено је ријеч о поруци отцјепљења Републике Српске од остатка Босне и Херцеговине, уз стварање самосталности.

Међутим, врло брзо је услиједио уклањање билборда, о чијем постављању су грађани полицији и инспекцији упутили више пријава.

Како је потврђено за портал Klix.ba, до објаве чланка са подручја Брчког уклоњено је 18 билборда јер је прекршен Правилник о заузимању јавних површина дистрикта.

Сходно 16. члану правилника, “рекламни објекти користе се у пословне сврхе ради истицања рекламног материјала, без увредљивог и непримјереног сликовног или текстуалног садржаја”.

Због постављања билборда реаговали су и из ОХР-а, истакавши да први замјеник високог представника у БиХ и супервизор за Брчко дистрикт Џонатан Менути осуђује било какав покушај скупина или организација да стварају тензије и одвраћају пажњу власти у Брчком са реформи које су неопходне како би се ова заједница кретала ка заједничком просперитету.

“Нажалост, не видимо нити једну другу сврху билборда којег потписују Ветерани Републике Српске, а који је недавно освануо у Брчко дистрикту. Супервизор је данас разговарао са шефом Полиције Брчко дистрикта који га је информирао да полиција ради на утврђивању чињеница и околности које би упућивале на евентуално кршење закона”, наведено је у реакцији ОХР-а, у којој је наглашено да је Брчко успјешан примјер међуетничког суживота, сарадње и кохезије.

Супервизор Меннути позива власти дистрикта да остану фокусиране на очување мирног и сигурног окружења у Брчком те промицање позитивних реформи за добробит свих грађана и грађанки.

 

 

 

(klix.ba/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img