spot_img
spot_img

Sindikat Distrikta Brčko napustio prostorije koje su koristili godinama

Published:

spot_img

Pravobranilaštvo Brčko distrikta BiH uputilo je Sindikatu Distrikta Brčko opomenu pred utuženje ukoliko u roku od 30 ne napuste poslovni prostor koji koriste, a koji je u vlasništvu Vlade Distrikta, što su predstavnici brčanskog Sindikata i učinili.

U obrazloženju Pravobranilaštva stoji da je Kancelarija za upravljanje javnom imovinom uputio zahtjev za pokretanje parničnog postupka radi iseljenja i predaje u posjed, protiv Sindikata Brčko distrikta BiH, poslovnog prostora u ulici Trg pravde br. 6 Brčko koji sindikalci godinama koriste.

– S obzirom na to da nam niste dostavili podatak o pravnom osnovu po kojem koristite navedeni poslovni prostor, molimo da se u roku od mjesec dana iselite iz prostora Brčko distrikta koji trenutno koristite te predmetni prostor oslobodite od lica i stvari – navodi se u opomeni Pravobranilaštva koju je potpisao zamjenik pravobranioca Brčko distrikta BiH.

Predsjednik Sindikata Brčko distrikta BiH Igor Babić potvrdio je da su napustili prostorije koje su koristili godinama želeći da i na taj način ispoštuju zakonsku regulativu.

On je rekao da će članovi o novoj lokaciji gdje će biti sjedište brčanskog Sindikata biti naknadno obaviješteni.

 

 

 

(fena)

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img