spot_img
spot_img

Синдикат Брчко дистрикта тражи повећање топлог оброка, основице минулог рада, исплаћивање накнаде за превоз…

spot_img
spot_img

Чланови Предсједништва Синдиката Брчко дистрикта јуче су одржали 60. редовну сједницу на којој су утврдили пет приједлога који ће бити достављени Скупштини Брчко дистрикта како би се за њихову реализацију обезбиједила средства у буџету за наредну годину.

„Синдикат тражи да се коначно почне обрачунавати и исплаћивати накнада за превоз радника како је то предвиђено Законом о раду, потом да се основица за обрачун минулог рада повећа са 0,3 на 0,5 што је пракса у ентитетима и окружењу, да се због поскупљења топли оброк повећа на осам марака те да се плате повећају за 10 посто. Посљедњи приједлог односи се на то да се боловање за тешке болеснике и ријетка обољења исплаћује у стопостотном износу“, истакао је након данашње сједнице Игор Бабић, предсједник брчанског Синдиката.

Јучерашња сједница Предсједништва Синдиката Брчко дистрикта је искориштена да се чланови овог тијела упознају о досадашњим резултатима рада инфо линије на коју су пријављивана кршења радничких права.

По Бабићевим ријечима постојање овакве телефонске линије је оправдало своје постојање јер је путем ње запримљен велики број пријава, но да је значајан број таквих радника на крају нажалост одустао од судског процеса.

Упркос што је значајан број радника након пријаве на ову инфо линију одустао од даљег процесуирања послодаваца, Синдикат Брчко дистрикта је поднио три тужбе пред Основним судом Брчко дистрикта због кршења радничких права, потпуно увјерен да ће пресуда у коначници бити у корист радника.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img