spot_img
spot_img

Simić: Početak školske godine izuzetno stresan za roditelje

spot_img
spot_img

Povodom početka nove školske godine danas su se saopštenjem oglasili iz Socijalističke partije Brčko.

Ovo saopštenje prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

Svaki početak školske godine u Brčkom je izuzetno stresan za roditelje učenika koji su u razrednoj nastavi.

Nekada je to bio najljepši dio godine, prvačići kreću u prvi razred a ostala djeca u školu. Danas zahvaljujući pogrešnoj politici koja se uplela u sve sfere društva a pogotovo u obrazovanje svjedoci smo strepnji roditelja, koji se pokušavaju informisati ko će se pojaviti ove školske godine kao učitelj/učiteljica njihovoj djeci.

Partijska podobnost i zemlja političara koji pokazuju svoju moć na najgrublji mogući način se igra sa sudbinom djece koja pohađaju nastavu u Brčkom posljednjih godina ako ne i decenija. Ovakva praksa, da se učitelji mijenjaju iz godine u godinu nažalost je postala „prihvatljiva“ a kao takva će ostavljati posljedice ne samo na zdravlje mališana, već i po njihovo emocijonalno stanje.

Stotine roditlja sa zebnjom čekaju ponedeljak, 4.septembar da saznaju ko će dočekati njihovu djecu ispred škole, da li će biti isti učitelj/ica od prošle godine, a dešavalo se da ih niko i ne dočeka, jer odgovora nema!

Svjesna da je u našem obrazovnom sistemu učitelj izvodio djecu od prvog do petog razreda i da se taj način angažovanja i doslednosti prema djeci pokazao najbolji kroz generacije, međutim politika se potrudila da i dobre primjere rada u školama izvrne ruglu zbog sitnih interesa, a u konačnici najviše štete snose naša djeca.

Takođe, škole koje nemaju svoje kapacitete koriste pomoćne prostorije drugih ustanova, što nas vraća na početak školske godine koji počinje na posebno traumatičan način i za djecu i za roditelje. Zašto nam se društvo i politika ne bavi našom djecom i obezbjedi adekvatne školske prostorije, kako bi djeca osjetila duh zajedništva i školsko druženje postalo uspomena koje će se rado prisjećati.

Milijana Simić, poslanica u Skupštini Brčko distrikta BiH
Socijalistička partija

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img