Sergej Purić među „orlovima“ - nula49.com
spot_img
spot_img

Sergej Purić među „orlovima“

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Sedamanaestogodišnji brčanski rukometaš Sergej Purić nekadašnji igrač ORK „Perihel“ iz Brčkog izabran je u kadetsku reprezentaciju Srbije koja će od 4. do 6. januara naredne godine u Francuskoj odigrati dvije prijateljske utakmice sa istoimenom reprezentacijom.

Ovu počast, kako nam reče, zaslužio je odličnim igrama na pripremema koje su najbolji kadeti Srbije imali od 17.do 21.decembra ove godine u Kovilovu.

„Između 20 igrača koliko nas je bilo na tom okupljanju selektor Darko Trivković izbrao je 17 imena među kojima sam i ja, a koji će Srbiju predstavljati na prijateljskom odmjeravanju snaga sa Francuskom. Okupljanje i pripremne utakmice dio su priprema za kadetsko prvenstvo Evrope koje će se u avgustu 2024.godine igrati u Crnoj Gori“, priča nam Sergej koji je došao da novogodišnje praznike provede u Brčkom.

Dvjesto centimentara visoki talentovani desni bek od januara 2023.godine igra u Ljubuškom za tamošnjeg premijerligaša Izviđača.

U martu ove godine Sergej puni 18 godina kada očekuje da će potpisati i prvi profesionalni ugovor.

„Odličan odnos koji prema meni imaju svi u Izviđaču i Ljubuškom, svakako će uticati na dužinu prvog Ugovora. S obzirom na veliku konkurenciju u Izviđaču,proteklu polusezonu nastupao sam u ekipi Izviđač II koji se takmiči u Prvoj federalnoj ligi –grupa Jug. Veoma sam zadovoljan a igrama su zadovoljni i u stručnom štabu Izviđača“, kaže nam mladi Purić.

Po njegovim riječima odlično je primljen i u Ljubuškom i u reprezentaciji Srbije u kojoj sa ovih prostora nastupa i Simić iz ORK „BL“ i koji igra na mjestu pivotmena.

Sudeći prema dosadašnjem rukometnom razvoju i napretku, pred ovim rukometašem je blistava karijera. Samo da ga povrede zaobiđu.

Purić je karijeru započeo 2013.godine u brčanskoj Lokomotivi, odakle su svi mladi rukometaši tog kluba 2021.godine kolektivno prešli u ORK „Perihel“.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img