spot_img
spot_img

Сениорке и кадеткиње КК Лавови на међународној сцени у сезони 2023-2024.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након претходне сезоне у којој су кошаркашице КК Лавови Брчко по први пут заиграле на међународној сцени у оквиру WABA лиге, сезона пред нама доноси нам нови наступ КК Лавови Брчко на међународној сцени, и то са двије селекције.

Сениорска селекција КК Лавови након освајања трећег мјеста у Првенству Босне и Херцеговине у сезони 2022-2023. остварила је пласман на међународну сцену другу годину у низу, док је кадетска селекција након сјајних резултата на домаћој сцени, такође, остварила пласман у WABA лигу, гдје ће имати прилику да се надмеће са најквалитетнијим екипа из земаља окружења.

На сједници Скупштине WABA лиге у Славонском Броду која је одржана крајем прошлог мјесеца жријебане су групе за сезону 2023-2024, а вољом жријеба сениорска селекција КК Лавови Брчко за противнике у оквиру групе А за противнике је добила екипе: Уби Грац (Аустрија), Пламен Пожега (Хрватска), Партизан Београд (Србија), Цинкарна Цеље (Словенија) и Орлови Бања Лука (БиХ).

У првој утакмици брчанске Лавице 4. октобра дочекују екипу Уби Грац из Аустрије, док ће посљедње, 10. коло у оквиру групне фазе такмичења одиграти 20. децембра, такође, на домаћем терену у дворани Техничке школе у Брчком против екипе Пламен Пожега.

Након тога у другој фази такмичења формира се Суперлига у коју улазе по четири најбоља клуба из сваке од двије групе, уз преношење међусобних резултата, док ће се сезона закључити завршном трећом фазом, односно Final-Four турниром на који ће се пласирати четири најбоља тима из Суперлиге.

Када су и питању кадеткиње КК Лавови Брчко, након више него успјешних резултата на домаћој сцени у претходним сезонама, такмичарска сезона 2023-2024 доноси искорак у виду наступа у кадетској WABA лиги и прилику за надметање са најбољим клубовима региона. Вољом жријеба одлучено је да у групи А поред младих кошаркашица КК Лавови буде и пет екипа из Словеније: Цинкарна Цеље, Јежица, Триглав, Јанина и Аксон Илирија, те три екипе из Хрватске: Трешњевка 2009, Загреб и ФСВ Ријека.

Прва фаза такмичења за кошаркашице Лавова подразумјева три WАБА балона, а први је на распореду од 10-12. новембра ове године у Ријеци (Хрватска). Након тога, слиједи други балон од 15-17. децембра ове године у Загребу (Хрватска), те посљедни балон у Крању (Словенија) од 26-28. јануара наредне године.

Кадеткиње КК Лавови одиграће укупно осам међународних утакмица и покушати остварити пласман међу четири најбоље екипе у својој групи, што би им омогућило пласман у други дио такмичења У17 WABA лиге за сезону 2023-2024.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img