Semir Durmić zahvalio gradonačelniku za podršku za odlazak na rukometni kamp

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić ugostio je danas u svom kabinetu Semira Durmića i njegovog oca Sejfulaha Durmića, koji su uz podršku Kabineta gradonačelnika boravili na šestom ljetnjem rukometnom kampu u okviru Škole rukometa Jasmina Mrkonje “HTC Vlašić 2017”.

Riječ je o djetetu sa umanjenim sposobnostima koji je na prijedlog Centra za mentalno zdravlje, zajedno sa rukometašima Rukometnog kluba “Jedinstvo 2015”, prisustvovao kampu koji je ove godine okupio preko 500 djevojčica i dječaka iz BiH i inostranstva, a prvi put su učestvovala i djeca sa umanjenim sposobnostima koja su na ovaj način, kroz sport i zajedništvo, imala priliku da jačaju kolektivni duh.

- Reklama -

Prijemu je prisustvovala i doktorka Zlata Paprić, šefica Centra za mentalno zdravlje, koja je istakla da je porodica Durmić jedan od svijetlih primjera roditelja koji požrtvovano rade sa svojim djetetom te da je upravo zato predloženo da Semir ode na ovo putovanje.

Semir Durmić je prenio gradonačelniku utiske koje nosi iz kampa ne skrivajući sreću i zadovoljstvo što je imao priliku da bude dio sportskog tima i da trenira rukomet koji, kako je istakao, jako voli. Njegov otac Sejfulah Durmić zahvalio se gradonačelniku i njegovom savjetniku Aleksandru Subotiću za svu podršku koju su pružili za Semirov odlazak na kamp, odakle nose samo najljepše utiske.

Gradonačelnik Siniša Milić zahvalio je doktorki Paprić i cjelokupnom osoblju Centra za mentalno zdravlje koji godinama unazad doprinose socijalizaciji djece sa umanjenim sposobnostima, te dodao da će Kabinet gradonačelnika uvijek biti podrška za ovakve i slične projekte.

Semir je gradonačelniku uručio zahvalnicu sa posvetom.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime