Шеф Полиције Горан Писић боравио у студијској посјети у Републици Француској - nula49.com
spot_img
spot_img

Шеф Полиције Горан Писић боравио у студијској посјети у Републици Француској

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У оквиру пројекта „Унапријеђење полицијске сарадње и координације између агенција у БиХ“, под покровитељством Канцеларија ЕУ у Босни и Херцеговини и уз подршку Амбасаде Француске у БиХ шеф Полиције Горан Писић је заједно са руководиоцима Државне агенције за истраге и заштиту, МУП-а РС-а, МУП-а Ф БиХ и Граничне полиције БиХ у времену од 19. до 21.јуна 2023.године учествовао у студијској посјети Републици Француској.

Током студијске посјете шеф Полиције је заједно са осталим руководиоцима полицијских агенција из БИХ посјетио СР Мол Дирекцију за сарадњу унутрашњих послова, Дирекцију за европске и међународне послове Француске, Националну жандармерију, Министарство правде, Општу полицију и Дирекцију жандармерију за информатичке и комуникационе системе, те различите централне канцеларије (ОЦЛДИ, борба против криминала у кретању- ОФАСТ, борба против трговине дрогом-ОЛТИМ, борба против илегалних миграција).

Сарадња у провођењу закона, борба против свих злочина и правовремена размјена података кључни су за сигурност грађана широм Европе. Циљ посјете био је унапријеђење ове сарадње и даље јачање капацитета ЛЕА у БиХ у међусобној координацији и оперативности више полицијских агенција, стратешко и тактичко планирање, пословима који се тичу ЕУ и међународних ствари као и миграцијама, како би се упознали са најбољим стандардима држава чланица ЕУ. Током посјете, руководиоци полицијских агенција из БиХ су били у могућности да сазнају више о најбољим праксама и оперативном раду националних служби, као и о сарадњи у ЕУ и земљама које нису чланице ЕУ користећи ЕМПАЦТ, ЈИТС и друге алате. Такође, упознати су са сигурносним пријетњама и трендовима у организованом криминалу, илегалним миграцијама и сигурној размјени информација путем проактивних истрага.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img