spot_img
spot_img

Шеф Полиције Дистрикта састао се са замјеником начелника штаба Врховне команде савезничких снага за Европу и командантом снага ЕУ за операцију „ALTHEA” у БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Шеф Полиције Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, Горан Писић и његов замјеник Сенад Јашаревић састали су се данас са замјеником начелника штаба Врховне команде савезничких снага за Европу који је уједно и командант снага Европске Уније за операцију „ALTHEA” у Босни и Херцеговини, генерал пуковником Брисом Худеом и његовим сарадницима.

Тема разговора тицала се актуелне сигурносне ситуације у Брчко дистрикту БиХ и осјетљивости мултиетничке средине као што је Дистрикт на бројне изазове.

Шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ, Горан Писић је током састанка казао да је стање сигурности у овој локалној заједници задовољавајуће и да Полиција самостално и у сарадњи с другим органима и институцијама у Дистрикту предузима све потребне мјере и радње да тако и остане. Нагласио је значај превентивног дјеловања у којем је потребно да учествује цјелокупна заједница како би се спријечили било какви инциденти. У ситуацијама када се и десе инциденти Полиција реагује одмах и углавном ефикасно расвјетљава такве догађаје, као што је био случај у недавним инцидентима који су резултирали подношењем захтјева за покретање прекршајног поступка Основном суду Брчко дистрикта БиХ против укупно 26 лица.

Генерал пуковник Брис Худе је такође изнио оцјену да је сигурносна ситуација у Дистрикту мирна и задовољавајућа, те је овом приликом исказао снажну подршку Полицији Брчко дистрикта БиХ да и у наредном периоду послове и задатке из своје надлежности извршава једнако ефикасно и бескомпромисно као и до сада.

Стручни референт за односе с јавношћу – портпарол
Полиције Брчко дистрикта БиХ
Џевида Хукичевић

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img