spot_img
spot_img

Шеф Делегације и специјални представник ЕУ у БиХ у посјети Дистрикту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник и потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић и Иво Филиповић разговарали су данас са новоименованим шефом Делегације и специјалним представником Европске уније у БиХ амбасадором Јоханом Сатлером.

Приликом овог сусрета они су размијенили информације и мишљења о актуелним питањима с посебним акцентом на питања која се тичу европских интеграција. У том контексту истакнуто је да је претходне године Скупштина Брчко дистрикта усвојила сет антикоруптивних закона и Стратегију за борбу против корупције и да се очекује скоро успостављање Канцеларије за превенцију корупције и координацију активности на сузбијању корупције.

Представници Скупштине изразили су задовољство досадашњом сарадњом са представницима Европске уније у БиХ и истакли значај подршке коју пружају Брчко дистрикту кроз различите пројекте који јачају инфраструктуру и економију Дистрикта. Нагласили су да за Скупштину Брчко дистрикта БиХ посебан значај има Твининг пројекат за унапређивање рада парламената у БиХ који финансира Европска унија.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img