Sedma Revija ruskih filmova u Brčkom

Svetosavska omladinska zajednica Brčko, uz podršku Ambasade Ruske Federacije, i ove godine tradicionalno organizuje Reviju ruskih filmova.

Sedma po redu Revija ruskih filmova održaće se od 23. do 26 oktobra, a za razliku od prethodnih, ovu će obilježiti novija ostvarenja ruske kinematografije.

- Reklama -

U ponedeljak, 23. oktobra, u 19 časova, biće emitovan film “Viking”(2016). Ovo je najgledaniji ruski film u 2016. godini i treći najskuplji film ruske kinematografije. Princ Novgoroda, Vladimir Veliki prinuđen je da okupi vojsku plaćenika vikinga kako bi se borio protiv svog brata Jaropolka.

Utorak, 24. oktobar, ponovo od 19 časova, rezervisan je za film “Monah i demon” (2016). Priča prati monaha Ivana Semjonoviča i njegovu borbu sa Legionom, demonom koji ga iskušava. Tragikomedija sa elementima mistike i duhovnosti nasmijaće vas, ali i natjerati da se zapitate.

U srijedu, 25. oktobra, u istom terminu, možete pogledati film “Duelist” (2016).Ova avanturistička drama prati život penzionisanog vojnog oficira Jakovljeva, koji za novac učestvuje u dvobojima za druge. Ipak, nije samo novac njegova motivacija – u isto vrijeme Jakovljev se bori za čast i traži osvetu nad onima koji su ga uvrijedili.

Reviju će u četvrtak, 26. oktobra zatvoriti dokumentarni film “Prezident” (2015), snimljen povodom 15 godina vlasti Vladimira Putina. Film prati Putina i Rusiju od 2000. godine, kroz intervju sa Putinom i njemu bliskim ljudima koji ga poznaju iz raznih perioda njegovog života.

Ulaz na sve projekcije je, kao i uvijek, besplatan.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime