spot_img
spot_img

Сеад Шадић: Борба против корупције води се истином, а не дезинформацијама

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Сеад Шадић је на данашњој конференцији за медије одбацио наводе појединих невладиних организација које су пласирале у јавност нетачну информацију да је извршен незаконит процес набавке ЦТ уређаја као и да исти није у функцији.

Наиме, како је казао Шадић, учестало се приказује да уређај није пуштен у функцију и да постоје одређени проблеми са истим, те нагласио да се Одјељење за здравство и остале услуге кроз своја стратешка документа залаже против корупције и да се мора оградити од неких циљаних, негативних натписа када је у питању брчанско здравство.

„Одговорно тврдим, у име Одјељења за здравство и остале услуге и свих оних лица који су се бавили овим процесом, да уређај од мјесеца августа, откако је почео са радом, није имао никаквих проблема, као и да су у складу са тендерском документацијом и обавезама које имамо вршене едукације на основу захтјева искључиво здравствених професионалаца који раде у Јавној здравственој установи“, истакао је шеф Одјељења.

Од пуштања у функцију ЦТ уређаја у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине дошло је до смањења одлазака пацијената у друге приватне установе, а податак који је дао ЈЗУ да су укупно урађена 433 снимања овим уређајем указује да је ЦТ уређај у потпуној функцији.

„Морам овом приликом истакнути и позвати невладине организације које се баве борбом против корупције да изађу са јасним наводима и стручним лицима, који наводе неке податке без имена и презимена, како бисмо знали ко је сачинио податке да овај уређај или сам процес његове набавке није ишао својим током као и да није пуштен функцију. Мислим да овим лажним вијестима које представљају јавности чине велику штету према институцији Владе, према Одјељењу а највише према грађанима стварајући забуну и проблеме, и свакако да се таквим стварима мора стати у крај“, нагласио је Шадић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img