SDS u Brčkom obilježio Petrovdan

U susret Krsnoj slavi i 27. godišnjici od osnivanja SDS-a, opštinski odbor stranke u Brčkom organizovao je šestu Petrovdansku akademiju kojoj su pored lokalnih političkih predstavnika SDS-a prisustvovali predsjednik stranke Vukota Govedarica, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić i generalni sekretar Igor Ostojić.

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, naglasio je u obraćanju učesnicima da Petrovdan nije slučajno izabran za dan osnivanja stranke.

- Reklama -

“Hristos nas je večeras okupio, jer da nije bilo Hrista, ne bi bilo ni stjenovitog Petra ni Pavla koji se žrtvovao za hrišćansku vjeru, a naša trajna obaveza uspostavljena prije 27 godina i danas je jednako aktuelna – sabornost i nacionalni interes bez obzira na političke programe koji su u demokratskom svijetu kome pripadamo normalni”, istakao je Govedarica i dodao da je ponosan što je na čelu velike političke demo-hrišćanske organizacije.

Bivši predsjednik SDS-a i zamjenik predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić je naglasio da je kao Brčak ponosan što ovaj događaj postaje dio kalendara kulturnih zbivanja srpskog naroda u Brčkom.

‘Mi na ovaj način želimo poslati poruku mira i želje da ravnopravno s drugima učestvujemo u kreiranju boljeg i ljepšeg života za sve ljude u Brčkom”, naglasio je Bosić.

Na svečanoj Petrovdanskoj akademiji nastupili su poznati dramski umjetnici – Biljana Đurović i Milan Caci Mihailović, te ansambl narodnih igara i pjesama, orkestar i hor AKUD “Ivo Lola Ribar” iz Beograda.

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime