spot_img
spot_img

SDS u Brčkom obilježio Petrovdan

spot_img
spot_img

U susret Krsnoj slavi i 27. godišnjici od osnivanja SDS-a, opštinski odbor stranke u Brčkom organizovao je šestu Petrovdansku akademiju kojoj su pored lokalnih političkih predstavnika SDS-a prisustvovali predsjednik stranke Vukota Govedarica, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić i generalni sekretar Igor Ostojić.

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, naglasio je u obraćanju učesnicima da Petrovdan nije slučajno izabran za dan osnivanja stranke.

“Hristos nas je večeras okupio, jer da nije bilo Hrista, ne bi bilo ni stjenovitog Petra ni Pavla koji se žrtvovao za hrišćansku vjeru, a naša trajna obaveza uspostavljena prije 27 godina i danas je jednako aktuelna – sabornost i nacionalni interes bez obzira na političke programe koji su u demokratskom svijetu kome pripadamo normalni”, istakao je Govedarica i dodao da je ponosan što je na čelu velike političke demo-hrišćanske organizacije.

Bivši predsjednik SDS-a i zamjenik predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić je naglasio da je kao Brčak ponosan što ovaj događaj postaje dio kalendara kulturnih zbivanja srpskog naroda u Brčkom.

‘Mi na ovaj način želimo poslati poruku mira i želje da ravnopravno s drugima učestvujemo u kreiranju boljeg i ljepšeg života za sve ljude u Brčkom”, naglasio je Bosić.

Na svečanoj Petrovdanskoj akademiji nastupili su poznati dramski umjetnici – Biljana Đurović i Milan Caci Mihailović, te ansambl narodnih igara i pjesama, orkestar i hor AKUD “Ivo Lola Ribar” iz Beograda.

(rtvbn.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img