SDS je snažan u distriktu Brčko

U snagu Srpske demokratske stranke u distriktu Brčko danas se uvjerio i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, koji je rekao da je SDS snažan i da je uvjeren u pobjedu na predstojećim opštim izborima.

Govoreći o snazi SDS u Brčkom, uprkos što je ovih dana izbačen iz vlasti, povjerenik SDS-a za distrikt Brčko Mladen Bosić kaže da je SDS bio i ostao snaga ne samo u distriktu nego i u Republici Srpskoj.

- Reklama -

“Hvala što se došli večeras da pokažemo predsjedniku SDS-a i budućem predsjedniku Republike Srpske, Vukoti Govedarici, da može da očekuje da će i ovaj put pobjediti u Brčkom, a mi ovdje u Brčkom na ove izbore gledamo sa posebnom pažnjom jer hoćemo da Brčko bude više dio Republike Srpske nego što je to bilo do sada”, rekao je Bosić.

“Brčko je spona srpskog naroda i važno je za čitavu Republiku Srpsku”, dodao je Bosić, zahvalivši se gostima iz susjednih opština.

“Svaki put kada je bilo teško, kada smo napadani sa svih strana, uspjeli smo da nađemo snage i sačuvamo SDS. I uvijek smo izlazili iz kriznih vremena jači nego prije, iako su mnogi bili na strani onih koji su željeli da SDS nestane. SDS je potreban ne nama ovdje, već srpskom narodu zbog njegove budućnosti. Da bi znali da će njihova djeca živjeti bolje nego mi. Zato nam trebaju promjene. I zato smo sigurni da će narod u Republici Srpskoj glasati za promjene”, istakao je Bosić u obraćanju pred više od 400 članova i simpatizera Srpske demokratske stranke.

On se osvrnuo i na nedavne ostavke pojedinih članova SDS-a.

“Na muci se poznaju junaci. Kad je teško, onda treba pokazati obraz. Treba ostati čovjek i kada je dobro i kada je loše. Zato vam  hvala što ste ovdje. Ova poruka koju šaljemo večeras je važna ne samo za Brčko, značajna je za čitavu Republiku Srpsku”, zaključio je Bosić.

Govedarica je zajedno sa Bosićem danas razgovarao sa članovima SDS-a u distriktu, ocjenjujući da je OO SDS snažan i da su ga, kako je kazao, udari SNSD-a i HDZ-a samo dodatno ojačali i osnažili.

Zahvalivši se na ovakvom dočeku, predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica istakao je da SDS oduvijek ima samo jedan cilj.

“Večeras smo se okupili ne radi ličnih interesa, već radi jednog jedinog interesa svih nas – da slobodno, neustrašivo, na svojim imanjima širom Republike Srpske žive Srbi, dostojnastveno. A jedno od tih imanja zove se Brčko distrikt”, rekao je Govedarica.

“Najveća pobjeda Srpske demokratske stranke jeste upravo Republika Srpska. Ta pobjeda je davno izvojevana, ali je data u ruke ljudima koji je vode onako kako je vode. Moja želja mi je da budem predsjednik svih građana – i onih koji mi neće dati glas. To mogu učiniti samo na jedan način. Zato, kada postanem predsjednik Republike Srpske, neću više biti predsjednik SDS-a. Samo tako mogu biti predsjednik svih građana. Tako nešto je prirodno, ali nažalost za tu prirodnost niko do sada nije imao snage”, rekao je Govedarica.

“Nastao sam iz naroda, zajedno sa narodom želim da radim na tome da pobijedimo one koji rade protiv naroda i protiv naše Republike Srpske. Spreman sam da napravim još jedan važan korak. Onog dana kada preuzmem dužnost predsjednika Republike Srpske i položim zakletvu, potpisaću još jedan dokument. Potpisaću dokument koji se zove neopoziva ostavka. U njemu će pisati da ukoliko moja imovina bude za 1 KM veća od redovnih primanja Predsjednika Republike, ta ostavka stupa na snagu. To je nešto što treba meni i još važnije, mojoj djeci”, dodao je predsjednik SDS-a.

On se osvrnuo i na nedavna politička dešavanja u Brčkom.

“Posebnu brigu posvetiću Distriktu Brčko i nikada, kao sadašnji predsjednik Republike Srpske, neću mirno posmatrati kako se Srbi u Brčkom svađaju i kako se zbog interesa nekih partija iz Federacije BiH, u nekim akciznim koalicijama, radi sve da bi razjedinili srpski narod u Brčkom. Srbi u Brčkom moraju shvatiti da su jedno, da su braća i sestre. Učiniću sve da se Srbi nikada ne dijele, ne samo u Brčkom, već i u čitavoj Republici Srpskoj”, rekao je Govedarica.

“Svi zajendo moramo iskoristiti ovu šansu, da svaki dan bude dan pobjede Republike Srpske. 7. oktobra desiće se još jedna politička bitka između onih koji na različite načine gledaju narod i našu Republiku Srpsku. To će biti borba poštenih protiv nepoštenih, odgovornih protiv bahatih, razumnih protiv samoživih. 7. oktobra znaćemo kojih u Republici Srpskoj ima više. Pozivam vas da zajedno Drpsku vratimo narodu! Da Srpsku izvedemo iz mraka i pokažemo da ima nade! To možemo zajedno uraditi. Vidim i uvjeren sam – sviće” poručio je Govedarica.

“Ja sam uvjeren da će SDS ostati najjača stranka u distriktu i posle oktobarskih izbora”, kazao je Govedarica, koji je i ovdje ponovio da će on i Ivanić, kandidati SzP, pobijediti na predstojećim izborima.

Govedarica je kandidat za predsjednika RS, a Mladen Ivanić za srpskog člana u Predsjedništvu BiH.

 

 

 

 

 

 

(rtvbn.com/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime