spot_img
spot_img

СДС: Брчко дистрикт једина средина у окружењу која нема државну апотеку

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Представници брчанског СДС-а, Милан Пурић и Лидија Љубојевић, на данашњој конференцији за новинаре указали су на дугогодишње проблеме у здравству дистрикта. У том дијелу су критиковали неискориштеност капиталног буџета у Одјељењу за здравство, прије свега, у рјешавању информационог система и набавци магнетне резонанце.

“Мислим да смо једина средина у БиХ у којој не постоји увезан информациони систем у здравству који би помогао пружаоцима и корисницима здравствених услуга. Такође, већ пет година није набављена дијагностичка процедура – магнетна резонанца, па су пацијенти принуђени да ову здравствену услугу добију или ван јавне здравствене установе или ван Брчког” – истакла је Лидија Љубојевић, посланица СДС-а у брчанској  Скупштини, истакашви да је недопустиво дозволити било каква образложења и оправдања Одјељења за здравство и Владе Брчко дистрикта за овакво нечињење.

Она је подсјетила јавност да је клуб посланика СДС-а био иницијатор и један од предлагача отварања државне апотеке у Брчко дистрикту, али да још увијек због заштите личних интереса појединаца у власти ништа није учињено у том дијелу приче.

“У Брчком постоје 24 приватне апотеке, али је овај град једини који нема државну апотеку у окружењу и та чињеница почива на опструкцији једног дијела власти. Очигледно је да нам није стало да грађани буду снабдјевени јефтинијим лијековима, те да су, упркос, изгласавању закључака да се у року од шест мјесеци отвари оваква апотекарска установа, битнији лични интереси појединаца”, закључила је Љубојевић.

Коментаришући реакцију УО ЈП “Путеви” Брчко да су тврдње представника СДС-а о спорој динамици извођења радова односно истеку рока завршетка радова на обилазници, лажне и нетачне, Милан Пурић, предсједник Клуба посланика ове странке у брчанској Скупштини је рекао да чињенице све показују.

“Предвиђеи рок је давно истекао. Слиједи нам “изнуђени” рок односно “поклоњени” који је тражио извођач радова. Дакле, значајно продужење рокова од више од годину дана нам свима говори каква је динамика радова на обилазници”, рекао је Пурић и истакао да СДС нема намјеру да руши углед јавних институција у Брчко дистрикту, али да не жели да становници буду оптерећени обавезама које ће их скупо коштати.

 

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img