spot_img
spot_img

СДС Брчко: Срамна пресуда и увреда за српске жртве у Буквику

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Сутра, 14.09.2018. године навршава се 26 година од злочиначког похода муслиманских и хрватских снага на Буквик и околна српска села.

Убијали су недужне и немоћне, њих шездесет и седморо, те још двадесет и седморо у Буковцу три дана прије тога, већину буквално на кућном прагу. Жртве су животне доби од 12 до 65 година, међу њима болесни, непокретни, рањени, жене и дјеца. Преко 500 имања су опљачкали и спалили а преостали народ одвели у логоре, и тако извршили етничко чишћење ове регије.

Прије три дана, ваљда у сусрет годишњици овог страшног злочина, Суд БиХ је за командну одговорност изрекао казну од 2 године затвора, а оптуженог за убиство двије жене ослободио, односно прогласио недужним. Ова, срамно ниска пресуда је увреда за правду и српске жртве, и одражава очигледну теденцију овог суда (подсјећамо на ослобађајућу пресуду Насеру Орићу) да фалсификује историју и настави политику муслиманске стране из протеклог ратног сукоба, чиме продубљује међунационално неповјерење а суживоту и опстанку Босне и Херцеговине задаје завршне ударце.

Наша је обавеза да овај злочин буде вјечна опомена, како се никад више не би поновио.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА

СДС ОО БРЧКО

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img