SDS Brčko: Sramna presuda i uvreda za srpske žrtve u Bukviku

Sutra, 14.09.2018. godine navršava se 26 godina od zločinačkog pohoda muslimanskih i hrvatskih snaga na Bukvik i okolna srpska sela.

Ubijali su nedužne i nemoćne, njih šezdeset i sedmoro, te još dvadeset i sedmoro u Bukovcu tri dana prije toga, većinu bukvalno na kućnom pragu. Žrtve su životne dobi od 12 do 65 godina, među njima bolesni, nepokretni, ranjeni, žene i djeca. Preko 500 imanja su opljačkali i spalili a preostali narod odveli u logore, i tako izvršili etničko čišćenje ove regije.

- Reklama -

Prije tri dana, valjda u susret godišnjici ovog strašnog zločina, Sud BiH je za komandnu odgovornost izrekao kaznu od 2 godine zatvora, a optuženog za ubistvo dvije žene oslobodio, odnosno proglasio nedužnim. Ova, sramno niska presuda je uvreda za pravdu i srpske žrtve, i odražava očiglednu tedenciju ovog suda (podsjećamo na oslobađajuću presudu Naseru Oriću) da falsifikuje istoriju i nastavi politiku muslimanske strane iz proteklog ratnog sukoba, čime produbljuje međunacionalno nepovjerenje a suživotu i opstanku Bosne i Hercegovine zadaje završne udarce.

Naša je obaveza da ovaj zločin bude vječna opomena, kako se nikad više ne bi ponovio.

INFORMATIVNA SLUŽBA

SDS OO BRČKO

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime