spot_img
spot_img

SDS Brčko obilježio svoju krsnu slavu – Petrovdan

Published:

spot_img

Brčanski SDS danas je polaganjem vijenca na Spomenik srpskim braniocima i lomljenjem slavskog kolača u vili “Bakarni” obilježio svoju krsnu slavu – Petrovdan i 28 godina od svog osnivanja u prisustvu velikog broja članova, simpatizera stranke i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve.

Povjerenik za brčanski SDS, Mladen Bosić, podsjeća da je prije 28 godina nastala Srpska demokratska stranka na ovaj dan.

“SDS njeguje tradiciju srpskog naroda i bori se za njegovu ravnopravnost zapadno od rijeke Drine kako bi živio slobodno na svom ognjištu” – kaže Bosić.

Bosić ističe da je ubijeđen da će novo vrijeme donijeti i nove uslove za stvaranje boljeg društva i generalno boljeg života na ovim prostorima.

“Naš cilj je da narod bolje živi kako bi naša djeca imala bolju i perspektivniju budućnost, a ako smo slabi i nejaki onda smo lak plijen svima” – zaključuje Bosić.

Slavsku molitvu i lomljenje slavskog kolača obavio je protojerej stavrofor Slavko Maksimović uz sasluženje lokalnog sveštenstva.

“Danas je dan kada treba da se sjetimo svih junaka koji položiše život svoj za Republiku Srpsku, kada treba da obratimo pažnju na preživjele borce koji su stvarali RS, da se prisjetimo mučenika po kazamatima širom svijeta, onih nepravedno osuđenih i onih koji strepe da u svakom momentu samo ako je bio ovdje za vrijeme rata i ako se Srbinom zove, može da bude uhapšen”, ističe prota Maksimović.

Maksimović je u ime stradalih i u ime svih mučenika pozvao na jedinstvo srpskog naroda istakavši da se crkva ne svrstava ni na jednu stranu nego samo na stranu ljubavi prema Bogu i svome rodu i međusobnu ljubav među ljudima.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img