spot_img
spot_img

SDS Brčko: Najoštrija osuda etnički motivisanog napada

spot_img
spot_img

Povodom sinoćnjeg šovinističkog ispada u Brčkom, danas su se saopštenjem za javnost obratili i iz Srpske demokratske stranke Brčko.

Ovo saopštenje prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

1. marta 1992. godine u Sarajevu je ubijen Nikola Gardović, domaćin srpskih svatova, zato što je Srbin i zato što je u rukama nosio srpsku zastavu. 31 godinu nakon toga u Sarajevu ali i u mnogim drugim mjestima traju napadi na sve što je srpsko, od napada na sportiste do napada imama Islamske vjerske zajednice u Kozarcu na Svetog Savu i Srpsku Pravoslavnu Crkvu.

Na žalost taj trend ne zaobilazi ni Brčko, jer su sinoć mrzitelji svega što je srpsko, ogrnuti ratnim zastavama tzv. Armije BiH, prekinuli fudbalsku utakmicu Kupa Republike Srpske, a nakon što su intervencijom policije izbačeni iz sale, grudvama i kamenicama zasuli autobus fudbalera KMF „Radnik“ iz Bijeljine.

SDS najoštrije osuđuje etnički motivisan napad huligana na fudbalere i navijače Kluba malog fudbala „Radnik“ iz Bijeljine i zahtjeva od Policije i Tužilaštva distrikta hitnu identifikaciju i procesuiranje svih učesnika u ovom opasnom činu mržnje.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img