SDS Brčko: Najoštrija osuda bošnjačke provokacije

Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje bošnjačku provokaciju sa neukusnim pretrpavanjem centra grada zastavama BiH povodom 1. marta koji bošnjačka politička struktura promoviše kao dan nezavisnosti BiH.

Ovom provokacijom nam šalju dvije važne poruke:

Prvu upućuju svim muslimanima u BiH da insistiranjem na proslavi 1. marta kao praznika uprkos protivljenju cjelokupnog srpskog naroda oni uređenje Bosne i Hercegovine sastavljene od Republike Srpske i Federacije BiH i zasnovane na konstitutivnosti tri naroda doživljavaju samo kao prelazno rješenje do islamske države – glavnog cilja zacrtanog u Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića.

Drugu poruku šalju svojim partnerima u vlasti Brčko distrikta, srpskim političkim strankama predvođenim SNSD-om, da su beznačajni i nemoćni čak i kad drže poziciju gradonačelnika Brčkog jer mogu da koriste javnu imovinu za bošnjačke interese kad god požele zato što vjeruju da se oni dobro ušuškani u budžetske pare neće odlučiti ni na šta drugo osim verbalnih osuda i lažnih istraga koje će nakon kratkog vremena pasti u zaborav da bi se svi zajedno vratili dijeljenju budžetskog kolača.

Vidjećemo da li su u pravu.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime