SDA: Da li Brčko distrikt BiH postaje prćija Milorada Dodika? - nula49.com
spot_img
spot_img

SDA: Da li Brčko distrikt BiH postaje prćija Milorada Dodika?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Saopštenjem za javnost danas se obratila Stranka demokratske akcije Brčko.

Njihovo obraćanje prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

Na Trgu Krajine u Banja Luci jučer je, 18. aprila ove godine održan miting „Srpska te zove” zvanično iniciran kao reakcija i protest vladajuće strukture u Banja Luci predvođene Miloradom Dodikom povodom prijedloga Rezolucije o Srebrenici, koju bi trebala usvojiti Generalna skupština UN.

Poziv „Srpska te zove” je preko stranačkih aktivista proslijeđen srpskim stranačkim uposlenicima u javnim institucijama i organizacijama i u Brčko distriktu BiH. Na desetine uposlenika javnih preduzeća, javnih institucija i organizacija se, milom ili silom, odazvalo pozivu i u radno vrijeme napustili svoja radna mjesta kako bi prisustvovali ovome mitingu sa kojega je poslana poruka da se sa muslimanima (Bošnjacima) ne može živjeti jer oni, navodno, stalno optužuju Srbe za ono što nisu počinili, te je jedino rješenje za takvo stanje miran razlaz, odnosno secesija Republike Srpske.

Tako se po ko zna koji put, Republika Srpska i secesionistička politika Milorada Dodika prelila i u Brčko Distrikt BiH, opasno narušavajući za sada relativno stabilnu sigurnosnu situaciju.

Brčko distrikt BiH je konstituiran kao zasebna administrativna jedinica, formalno vlasništvo oba entiteta ali praktično pod suverenitetom države BiH i sa unitarnom vladom Distrikta, u kojem entiteti nemaju nikakve ovlasti. No, ovakvo ustrojstvo Brčko distrikta je već odavno narušeno secesionističkom politikom Milorada Dodika, koja se prelila i u Distrikt, pa je krajnje vrijeme da Visoki predstavnik, Arbitar za Brčko i Supervizor reaguju i sankcioniraju one koji provode ovakvu politiku Milorada Dodika u Brčko distriktu.

SDA Brčko Distrikta BiH poziva sve građane da ne nasjedaju na ovu secesionističku politiku Milorada Dodika jer ona ne vodi samo destabilizaciji BiH, nego dovodi u pitanje samu Republiku Srpsku i Brčko distrikt BiH. Poziv „Srpska vas zove” nije poziv za navodno spašavanje Republike Srpske, nego za spašavanje Milorada Dodika i vladajuće klike u Republici Srpskoj tako što će se destabilizirat cijela Bil pa onda i Brčko distrikt BiH. Valjda smo nešto naučili iz, ne tako davne, prošlosti.

 

SDA Brčko Distrikta BiH

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img