spot_img
spot_img

СДА Брчко: Гдје су то угрожени српски национални интереси?

spot_img
spot_img

Предсједник Странке демократске акције Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрћ сматра да је неодобравање Одлуке о измјенама просторног плана, који се односи на аутопутеве и потезање афирмативног гласа због заштите виталних националних интереса Срба у Брчком, изигран договор и споразум који је већ постригнут са државним органима, ентитетским предузећима и Супервизором.

Он је на конференцији за новинаре подсјетио на све кораке који су уз сагласност свих од почетка предузимани по питању договора око аутопута Београд – Сарајево кроз Брчко, због чега је затражио од српских представника власти у Брчком обазложење и одговоре на питање гдје су то сада угрожени српски национални интереси.

„Рачунали су да уколико то без икаквог образложења и примједби на сједници Владе гласају против, да све иде из почетка. Ништа не иде из почетка. Документ није пао. Морају сада, у складу са законом, написати због чега су то оборили и жељно чекамо сви да чујемо шта им то смета и да то напишу па ћемо онда даље политички посматрати та кретања“, нагласио је Кадрић.

Кадрић каже да се ради о, како је рекао, „ једном некоректном и непримјереном пострупку од стране политичких представника Срба у Брчком који мисле да могу имати супермацију над другима овдје и да они могу одлучивати у име других“.

„Ваља имати храбрости и написати да је угрожен српски национални интерес кроз насеља гдје живе Бошњаци. Нека покушавају то направити да је угрожен српски национални интерес у мјесној заједници Брод, Омербеговача и Брка. То је коначан циљ ове опструкције која је сво вријеме рађена. О томе неће они одлучивати него ће примарно о томе одлучивати политички представници Бошњака“, истакао је Кадрић.

Према његовим ријечима, први пут од успостављање Дистрикта искориштен је афирмативни глас због заштите националних интереса од стране чланова Владе из реда српског народа.

„Стварни разлог је изнесен и на Скупштини кроз дискусије које су се тамо водиле гдје је речено да њима не одговара јужније траса и тиме развој града према југу“, подвукао је Кадрић.

Кадрић је у име СДА негодовао и због неодобравања Одлуке о усвајању регулационог плана Центар 2 сматрајући да се исто десило као и у претходно наведеном случају аутопута због чега је такође затражио писмено образложење од стране српских предстравника у власти дистрикта Брчко.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img