SBB Brčko: Ismet Dedeić isključen iz stranke

Odbor Organizacije SBB za Brčko distrikt BiH je na sjednici održanoj 9. oktobra 2020. godine donio Odluku o isključenju iz stranke gospodina Ismeta Dedeića i njegovom brisanju iz evidencije članstva zbog kršenja Statuta SBB-a.

Ovu odluku Odbor je donio sa 25 glasova ZA, tri SUZDRŽANA i jednim glasom PROTIV.

Ismet Dedeić je u posljednjih šest mjeseci otvoreno djelovao radeći suprotno Statutu Saveza za bolju budućnost sa ciljem da nanese što veću štetu Savezu, umanji izborni rezultat a sve u korist drugih političkih partija i ostvarivanja podrške izbora na poziciju direktora Zavoda za planiranje, projektovanja i razvoj Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, naveli su iz bračnskog SBB-a.

Ovim činom je jasno pokazano da se problem zapošljavanja mladih ogleda samo na riječima a ne u djelima što je u suprotnosti sa temeljnim principima Saveza za bolju budućnost, dodaje se u saopštenju.

“Napominjemo da Organizacija Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta BiH sa izborom gospodina Ismeta Dedeića na poziciju direktora Zavoda za planiranje, projektovanje i izgradnju nema nikakve veze i od toga se u cjelosti ograđujemo”, navodi se u saopštenju brčanske partije.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime