Savjet mladih na sjednici Komisije za mlade Skupštine Brčko distrikta

Juče je održana prva sjednica Komisije za mlade Skupštine Brčko distrikta na koju su bili pozvani i predstavnici Savjeta mladih Brčkog.

Nakon održanih nekoliko aktivnosti u sklopu Susreta mladih koji su uključivali sastanke sa predstavnicima vlasti, na red je došao i sastanak sa skupštinskom Komisijom za mlade, gdje su predstavnici Savjeta mladih upoznali članove Komisije sa aktivnostima i projektima koje sprovode ali i sa izazovima sa kojima se susreću.

- Reklama -

Razgovaralo se o rezultatima istraživanja o mladima koje je sprovelo Savjet mladih Brčko distrikta BiH u saradnji sa svojim partnerima te o Strategiji za mlade za čiju izradu je takođe zaduženo Savjet mladih i Vlada Brčkog.

Predstavnici Vijeća mladih iznijeli su prijedlog da i na budućim sjednicama ove Komisije budu prisutni upravo i članovi krovnog tijela mladih Brčko distrikta.

Ovaj prijedlog je naišao na jednoglasnu podršku svih članova Komisije, te će narednim sjednicama biti prisustvovati i predstavnici Savjeta mladih.

“Imali smo veoma konstruktivan sastanak sa članovima Komisije za mlade, kojima smo imali zaista mnogo toga da kažemo i prenesemo. Velika je stvar da kao krovno tijelo imamo podršku i otvorena vrata najvažnijeg skupstinskog tijela zaduženog za pitanja mladih u Brčkom. Podržan je naš prijedlog da budemo prisutni na sjednicama Komisije i nadamo se da će od sad naše inicijative lakše nalaziti pravi put”, rekao je Vladimir Kanostrevac, predsjednik Savjeta mladih.

Predsjednik Komisije za mlade Admir Mujkanović takođe je zadovoljan sastankom i održanom sjednicom.

“Ovaj sastanak je bio sjajna prilika da se bolje upoznamo sa radom Vijeća/Savjeta mladih, njihovim aktivnostima i projektima i zaista zaslužuju svu moguću podršku koju mi kao članovi Komisije za mlade možemo da im pružimo. Imali smo priliku da čujemo i neke veoma kvalitetne ideje koje ovi mladi ljudi zagovaraju i smatram da zalužuju veću podršku svih nivoa vlasti kako bi Brčko imalo još snažnije i kvalitetnije krovno tijelo mladih. Već smo dogovorili neke sledeće korake i radujemo se budućoj saradnji”, istakao je Mujkanović.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime