spot_img
spot_img

Савјет младих на сједници Комисије за младе Скупштине Брчко дистрикта

spot_img
spot_img

Јуче је одржана прва сједница Комисије за младе Скупштине Брчко дистрикта на коју су били позвани и представници Савјета младих Брчког.

Након одржаних неколико активности у склопу Сусрета младих који су укључивали састанке са представницима власти, на ред је дошао и састанак са скупштинском Комисијом за младе, гдје су представници Савјета младих упознали чланове Комисије са активностима и пројектима које спроводе али и са изазовима са којима се сусрећу.

Разговарало се о резултатима истраживања о младима које је спровело Савјет младих Брчко дистрикта БиХ у сарадњи са својим партнерима те о Стратегији за младе за чију израду је такође задужено Савјет младих и Влада Брчког.

Представници Вијећа младих изнијели су приједлог да и на будућим сједницама ове Комисије буду присутни управо и чланови кровног тијела младих Брчко дистрикта.

Овај приједлог је наишао на једногласну подршку свих чланова Комисије, те ће наредним сједницама бити присуствовати и представници Савјета младих.

“Имали смо веома конструктиван састанак са члановима Комисије за младе, којима смо имали заиста много тога да кажемо и пренесемо. Велика је ствар да као кровно тијело имамо подршку и отворена врата најважнијег скупстинског тијела задуженог за питања младих у Брчком. Подржан је наш приједлог да будемо присутни на сједницама Комисије и надамо се да ће од сад наше иницијативе лакше налазити прави пут”, рекао је Владимир Каностревац, предсједник Савјета младих.

Предсједник Комисије за младе Адмир Мујкановић такође је задовољан састанком и одржаном сједницом.

“Овај састанак је био сјајна прилика да се боље упознамо са радом Вијећа/Савјета младих, њиховим активностима и пројектима и заиста заслужују сву могућу подршку коју ми као чланови Комисије за младе можемо да им пружимо. Имали смо прилику да чујемо и неке веома квалитетне идеје које ови млади људи заговарају и сматрам да залужују већу подршку свих нивоа власти како би Брчко имало још снажније и квалитетније кровно тијело младих. Већ смо договорили неке следеће кораке и радујемо се будућој сарадњи”, истакао је Мујкановић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img