spot_img
spot_img

Savjet mladih izabrao novo rukovodstvo

spot_img
spot_img

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH juče je održalo treću izbornu sjednicu Skupštine na kojoj je usvojen finansijski izvještaj, izabrano novo rukovodstvo te usvojen plan rada za naredne dvije godine. Fokus novog rukovodstva je na izradi Akcionog plana za implementaciju Strategije mladih.

Upravni odbor čini sedam članova koji su izabrani na Skupštini, a na mandat od dvije godine u tročlano predsjedništvo izabrani su Damir Bašić, Vladimir Kanostrevac i Harun Šabanović.

„Pored mnogih gorućih pitanja smatram da je izrada Akcionog plana u okviru Strategije za mlade zvijezda vodilja kada govorimo o našem radu i poboljšanju kvaliteta života mladih u našem gradu. Također, u novom rukovodstvu imamo novih mladih ljudi koji će zasigurno biti dio pozitivnih promjena. Nastavljamo sa realizacijom započetih aktivnosti tako da uskoro krećemo sa organizacijom centralnog događaja u okviru projekta „Zagovaračka platforma mladih 2.0“ i pripremama za održavanje tradicionalnih Susreta mladih koji će se održati naredne godine“, rekao je Šabanović.

Novoizabrani član Predsjedništva Vijeća/Savjeta mladih Damir Bašić ističe da po Zakonu o mladima Vijeće/Savjet mladih predstavlja krovnu organizaciju i samim tim zaslužuje da bude prepoznato kao organizacija od javnog interesa od nadležnih institucija Brčko distrikta čime bi bilo osigurano djelimično finansiranje redovnih godišnjih aktivnosti i obilježavanje važnih datuma vezanih za mlade.

„Vijeće/Savjet mladih bi programskim finansiranjem znatno ojačalo svoje kapacitete i postalo ozbiljna platforma za ostale omladinske organizacije u Brčkom što i jeste naša svrha, zato ćemo tražiti programsko finansiranje jer u suprotnom ostajemo konkurenti ostalim organizacijama na pozivima za projekte koje raspisuju Odjeljenja Vlade Brčko distrikta ali i jedino krovno tijelo mladih u BiH i regionu koje nema programsko finansiranje od nadležnih institucija“, dodao je Bašić.

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH formalno je osnovano krajem novembra 2018. godine i pored trenutne upravljačke strukture pozivaju i sve ostale omladinske organizacije na području Distrikta da svojim angažmanom dodatno doprinesu poboljšanju statusa mladih u Distriktu.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img