Savjet mladih Brčko Distrikta obilježio godinu dana rada

Savjet mladih Brčko Distrikta BiH juče je obilježio godinu dana svog postojanja i rada. Tim povodom službeno je otvorena i kancelrija Savjeta mladih u Omladinskom centru Brčko.

Stavljanje u funkciju kancelarije Savjeta mladih Brčko Distrikta bila je prilika da se uz prigodan kulturno-umjetnički program učenika brčanske Osnovne muzičke škole, gosti i članovi Savjeta prisjete postignutih rezultata u radu nakon godine postojanja.

Srđan Blažić, šef Vladinog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove medijima je rekao da je tokom protekle godine u saradnji sa Vladom Brčko distrikta, Savjet mladih učinio nekoliko konkrentih aktivnosti kako bi se poboljšao položaj mladih. On je naveo da će novi prostor za rad pomoći Savjetu mladih u njihovom radu i međusobnoj komunikaciji, kao i saradnji s drugim organizacijama.

Blažić je naveo da će Vlada u budućem periodu iznaći način da se ovaj prostor za rad proširi i još bolje opremi.

Tea Ružić, predsjednica Savjeta mladih Brčko Distrita BiH prvo se zahvalila na mnogobrojnoj posjeti mladim kolegama, članovima Vlade i predstavnicima Mladih Federacije BiH.

“Ovo je samo početak, a mi se nadamo da ćemo u narednom periodu imati veću kancelariju za rad kako bismo se dalje širili i rasli putem svojih projekata i konkretnih aktivnosti”, rekla je Ružićeva i dodala da je prva godina za Savjet mladih bila puna izazova koji su savladani, a da će rezultati druge godišnjice biti još veći i značajniji.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime