Savanović i Milić razgovarali o pitanjima boračke populacije

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenko Savanović boravio je danas u službenoj posjeti gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću.

Ovom prilikom zaključen je ugovor o uređenju međusobnih odnosa Vlade Republike Srpske i Vlade distrikta Brčko u vezi sa stanovima za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji su izgrađeni u naselju Ilićka, čime je stvoren pravni osnov da se korisnici stambenih jedinica mogu uknjižiti kao vlasnici. Na ovaj način završen je posao koji je započet 2010. godine, a riječ je o 37 stanova. U ovaj projekat Vlada Republike Srpske svojevremeno je uložila 1 400 000 KM, a Brčko distrikt BiH 90 000 KM.

- Reklama -

“Obavješten sam da je završen i idejni projekat još jedne stambene zgrade koja će biti podignuta u Brčkom sa 18 stambenih jedinica. U pitanju su sredstva Vlade Brčko distrikta BiH i mi ćemo sa ovih 18 stanova završiti proces stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u Brčkom”, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenko Savanović naglasio je da je Vlada Republike Srpske uložila oko 2 370 000 KM u stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i invalida od I do IV kategorije u Brčkom.

“Kada tome dodamo i banjske rehabilitacije, zapošljavanje i jednokratne novčane pomoći Vlada Republike Srpske je do sada u distrikt Brčko uložila 2 880 000 KM”, dodao je ministar Savanović.

Na sastanku ministra i gradonačelnika bilo je riječi i o drugim životnim pitanjima, povezanosti institucija dviju vlada te je dogovorena dalja saradnja.

 

 

 

 

(nula49.com)

1 komentar

  1. Ne vidim gdje je tu spomenuta boracka populacija. Tu su spomenute ineresne svere onih koji gule budzet.trebao je biti naslov zbrinjavanje invalida rata i porodica poginulih a ne boraca koji vise na birou i kontejneru. Sram vas bilo

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime