Sava raste po centimetar svakog sata

Nivo rijeke Save kod Brčkog izmjeren danas u 11 časova iznosio je 902 centimetara i svakog sata konstantno raste po jedan centimenar, izjavio je danas Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije u Odjeljenju za javnu bezbjednost Vlade Distrikta.

Prema njegovim riječima, nivo rijeke Save u Šamcu je 6,60 i u dogovoru sa Odjeljenjem za poljoprivredu razmišlja se o proglašavanju redovnih mjera odbrane od poplava dok se vanredne mjere odbrane od poplava proglašavaju na 7 metara.

- Reklama -

„Ukoliko Sava nastavi rasti, put za Drenavu bi ponovo mogao biti poplavljen“, kaže Hasanbašić.

Sa porastom rijeke Save, rijeke Tinja i Brka imaju usporeni protok na ušću u Savu, dok uzvodno u gornjim tokovima pomenutih rijeka nema problema.

„Očekuju se problemi u pojedinim gradskim mjesnim zajednicama vezano za kanalizaciju i površinske vode. Podzemne vode već su izbile na Burića Brdu i Srpskoj Varoši u naselju kod mosta, ali kuće još uvijek nisu ugrožene“, naveo je Hasanbašić, prenosi Radio Brčko.

On naglašava da je situacija za sada pod kontrolom, konstanto se obilazi teren, a do kraja dana biće organizovana neka vrsta dežurstva i praćenja kritičnih tačaka.

Hasanbašić je pozvao građane da se, ukoliko primijete probleme sa vodom ili klizištima, obrate na broj komunikacionog centra 121.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime