Satler posjetio Studen Holding

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Satler posjetio je Agroindustrijski kompleks Studen Holdinga u Brčkom.

Tokom posjete ambasador Satler obišao je proizvodne pogone fabrike za proizvodnju jestivog ulja Bimal, Studen-Agrana Rafineriju šećera i proizvodnju brčanske kafe Mingos.

“Svaka posjeta Agroindustrijskom kompleksu Studen Holdinga je značajna potvrda da Brčko ima ozbiljne kompanije koje pozitivno utiču na privredu i brendiranje Brčko distrikta”, rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija Studen Holdinga.

Prilikom posjete Studen Holdingu razgovaralo se o ekonomskim temama u Bosni i Hercegovini, privrednom ambijentu u Brčko distriktu, te daljim ulaganjima. Jedna od tema sastanka bila je i nedavno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta i Studen Grupe, što je prvi preduslov za realizaciju predstavljenih poslovnih investicija u Brčkom.

Posebno je predstavljena i posljednja akvizicija Bimal Grupe čime je Bimal preuzeo fabriku jestivog ulja Novo sunce u Somboru.

„Studen Holding svoje visokokvalitetne proizvodne tradicionalno izvozi u zemlje Evropske unije, a sa svojim partnerima iz Austrije, gdje je i sjedište Studen Grupe, Ujedinjenom industrijom ulja VFI i Agrana Grupom, zajedno radimo na rastu našeg poslovanja“ izjavila je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija Studen Holdinga.

Ova posjeta podstakla je razgovor i o drugim temama koje su od značaja za privredni razvoj, a posebno infrastrukturu koje je neophodna za nesmetano kretanje roba. Šefa Delegacije EU i specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johana Satlera ugostili su direktor Korporativnih komunikacija Holdinga gđa Nataša Pucar i izvršni direktor za ekonomska pitanja kompanije Bimal g. Ševal Suljkanović.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime