spot_img
spot_img

Састанак ОБА-е и Комисије за надзор у дистрикту Брчко

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Састанак чланова Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ са челницима ОСА/ОБА БиХ одржан је данас у дистиркту Брчко.

Нермин Никшић, предсједавајући Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ и члан Комисије Муниб Јусуфовић састали су се данас у Регионалном уреду те агенције у Брчко дистрикту са генералним директором ОСА/ОБА БиХ Османом Мехмедагићем, замјеником Трифком Бухом и шефом Теренског уреда ОБА-е БиХ дистрика Брчко Зораном Тадићем.

Чланови Заједничке комисије за надзор над радом ОБА БиХ разговарали су са челницима Агенције о активностима у овој, али и плановима за наредну годину.

“Ово је први у низу теренских уреда које смо обишли. Врло је важно да једна оваква институција функционише овдје у Брчко дистрикту. Ово је једна од тачака гдје је врло важно показати постојање државних институција јер је Брчко дистрикт под директном ингеренцијом државе Босне и Херцеговине. Морам рећи да сам задовољан с оним што сам чуо од људи, а свакако оно на шта требамо утицати је да покажемо грађанима Брчко дистрикта и Босне и Херцеговине и да уствари дајемо све од себе да се нормализују односи у БиХ, политичке тензије да се спусте и да се врате све приче о одлучивању у институције система”, казао је Никшић након састанка.

На састанку је још једном наглашено да су овакве посјете органима и институцијама које природом своје дјелатности потпадају у надлежности Комисије важан елемент ефикасног парламентарног надзора.

Никшић и Јусуфовић су се на терену на најдиректнији начин упознали са конкретним радом радника Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, те сагледали реално стање на терену из угла надлежности које има Заједничка комисија за надзор над радом поменуте агенције.

Заједничка комисија за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ и челници Агенције су овакве посјете оцијенили као веома корисне.

Посјета је, иначе, организована у складу са Годишњим планом активности Заједничке комисије за надзор над радом ОСА-е БиХ.

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img