spot_img
spot_img

Сара Миливојевић из Брчког освојила треће мјесто на фестивалу у Варни

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Сара Миливојевић, ученица основне школе из Брчког, освојила је треће мјесто за интерпретацију пјесме “Horchat hai caliptus” на дјечијем међународном музичком фестивалу “Златне искре” у Варни, у Бугарској.

Композиција “Чувам свијет”, коју је извела у конкуренцији дјечије пјесме, освојила је другу награду. Аутор текста и музике је познати црногорски пјевач и композитор Данијел Алибабић. Ова пјесма је добила и награду за аранжман који је урадио Дејан Божовић.

Фестивал у Варни се одржава осму годину заредом и припада оним музичким манифестацијама које имају за циљ да афирмишу нове дјечије пјесме и зближавају младе умјетнике из европских земаља.

“Задовољна сам својим учешћем и интерпретацијом на фестивалу у Варни гдје је наступио 21 талентовани млади пјевач из више балканских земаља. Желим да се захвалим ‘Словенском културном центру’ из Бањалуке који ми је омогућио право учешћа на овом фестивалу и композитору Данијелу Алибабићу који је вјеровао у мене и дозволио да изводим његову пјесму. Такође се захваљујем професорици Јелени Шукало из Бањалуке која ми је помогла око изговора хебрејског језика јер сам пјесму, за коју сам добила награду за интерпретацију, отпјевала на том језику”, изјавила је Сара Миливојевић.

Овим успјехом је још један млади умјетник из Босне и Херцеговине оправдао повјерење „Словенског културног центра“ из Бањалуке чија је мисија да талентоване младе пјеваче усмјерава на музичка такмичења широм Европе.

Подсјетимо се да је овај центар организовао “Изборно БиХ такмичење” у фебруару ове године у Бањалуци када је Сара освојила друго мјесто одлуком стручног жирија и, као награду, добила право да представља БиХ на фестивалу у Варни.

Побједнице изборног такмичења, Ивона Пухицки из Приједора, у категорији одраслих од 18 до 31 године и Елена Кесић из Мркоњић Града, у категорији дјеце од 8 до 14 година, у јулу ове године наступиле су на једном од највећих свјетских фестивала умјетности “Славјански базар” у Витебску, у Бјелорусији, гдје је Ивона заузела треће мјесто.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img