wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Sandro Mikanović FIDE majstor - nula49.com
spot_img

Sandro Mikanović FIDE majstor

Published:

spot_img

Član Šahovskog kluba „Velemajstor“ Brčko Sandro Mikanović postao je FIDE majstor nakon što je postigao zapažen uspjeh na dva pozivna međunarodna turnira odigrana krajem marta i početkom aprila u Brčkom.

Na prvom turniru zauzeo je visoko četvrto mjesto, sa 6,5/9 osvojenih poena (5-3-1) i plus 40,5 rejting poena. Na drugom turniru ponovio je četvrto mjesto sa osvojenih 5,5/9 (3-5-1) i sa nova 22 rejting poena dosegao kvotu od 2312,5 poena koja mu je donijela titulu FIDE majstora, to ga je pozicioniralo na 20. mjesto šahovske rejting liste u BiH.

Sandro Mikanović kaže da je ovim uspjehom ostvario svoj dječački san jer se ovom drevnom igrom, koju je naučio od svog oca, bavi od četvrte godine života. Kako kaže, ponosan je na postignuti rezultat a još više na klub koji vodi jer su mu svi članovi ŠK „Velemajstor“ Brčko davali nesebičnu podršku tokom njegovog „šahovskog puta“.

On je naglasio da će ovo zvanje sigurno pomoći u omasovljenju šahovske škole koja egzistira u ovom klubu još od 2013. godine i koja sada broji 40 članova.

“Ovo nije samo moj uspjeh nego cijele zajednice jer kroz ovu titulu neću samo promovisati sebe i klub nego i grad iz kojeg dolazim”, zaključio je Mikanović i pozvao sve mlade buduće šahiste da im se pridruže.

 

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img