spot_img
spot_img

Сандро Микановић ФИДЕ мајстор

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Члан Шаховског клуба „Велемајстор“ Брчко Сандро Микановић постао је ФИДЕ мајстор након што је постигао запажен успјех на два позивна међународна турнира одиграна крајем марта и почетком априла у Брчком.

На првом турниру заузео је високо четврто мјесто, са 6,5/9 освојених поена (5-3-1) и плус 40,5 рејтинг поена. На другом турниру поновио је четврто мјесто са освојених 5,5/9 (3-5-1) и са нова 22 рејтинг поена досегао квоту од 2312,5 поена која му је донијела титулу ФИДЕ мајстора, то га је позиционирало на 20. мјесто шаховске рејтинг листе у БиХ.

Сандро Микановић каже да је овим успјехом остварио свој дјечачки сан јер се овом древном игром, коју је научио од свог оца, бави од четврте године живота. Како каже, поносан је на постигнути резултат а још више на клуб који води јер су му сви чланови ШК „Велемајстор“ Брчко давали несебичну подршку током његовог „шаховског пута“.

Он је нагласио да ће ово звање сигурно помоћи у омасовљењу шаховске школе која егзистира у овом клубу још од 2013. године и која сада броји 40 чланова.

“Ово није само мој успјех него цијеле заједнице јер кроз ову титулу нећу само промовисати себе и клуб него и град из којег долазим”, закључио је Микановић и позвао све младе будуће шахисте да им се придруже.

 

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img