Rukometašice Jedinstva uzele bod favorizovanoj Krivaji

U četvrtom nastupu ovog proljeća rukometašice Jedinstva ostvarile su polovičan uspjeh pošto su protiv favorizovane ekipe Krivaje koja zauzima treće mjesto na tabeli sasvim zasluženo osvojile jedan bod.

Od trećeg minuta gošće su imale stalnu prednost na ovoj dosta kvalitetnoj rukometnoj predstavi. U nekoliko navrata prednost je iznosila i pet golova, ali su igračice trenera Radovanovića nekako uspjele smanjivati prednost koja se nakon prvih 30 minuta zaustavila na 4 gola razlike 14:18.

Slična rezultatska klackalica u smanjenju prednosti sa kraja poluvremena i povremenog povećanja na pet golova, odvijala se sve do 45 minuta kada je rezultat iznosio 20:25. Od tog trenutka domaće rukometašice su izgleda shvatile da iz ove utakmice mogu izvući više od časnog poraza i počele da igraju mnogo bolje. Svoj doprinos dobroj igri u polju davala je poslovično dobra golman Dunja Brankovan, Sorak i Katić, dok je penale bezgrešno izvodila Alikadić.

- Reklama -

Posebno dramatično je bilo između 52. minuta kada su gošće vodile 26:22 i 59. minuta kada su “brčanske amazonke” tek drugi put u utakmici stigle do vođstva 27:26. Nažalost nisu više imale snage za potpuni preokret, pa su rezultatom 28:28 ipak zadovoljnije domaće rukometašice.

Proljetnim rezultatima koje su postigle naše rukometašice pokazalo se da pojačanja koja su dovedena ove zime predstavljaju pun pogodak.

Na kraju utakmice nagrade od sponzora brčanskog premijerligaša su dobile Samra Rendić (Jedinstvo) i Sara Bašić (Krivaja).

Sala Ekonomske škole.

Gledalaca:100. Sudije: Zdenko Božić i Borislav Slipac (Travnik). Isključenja: Jedinstvo:4 min, a Krivaja 4 min. Sedmerci: Jedinstvo 6(5), a Krivaja: 5(4)

ŽRK „Jedinstvo“: Erić, Pajić 2, Nedić, Lukić 3, Pertrović, Đurić, Svrdlan, Rendić 3, Alikadić 6 (2), Sorak 9 (2), Brankovan, Katić 5.

ŽRK „Krivaja“: Ridžal, Boro 2, Latifović 2, Cerić, Mehanović, Mujanović, Mačak 3, Drinić, Hamurović, Lazendić 4, Selamnović 3, Sikimić 5, Bašić 9.

(Marko Draganic/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime