Rukometaši Perihela krenuli sa pripremama

Trener rukometaša Perihela, Goran Šarenac u Sali Ekonomske škole, izvršio je prozivku rukometnog pogona brčanskog drugoligaša, na koju se odazvalo čak 17 mladića, uglavnom srednjoškolskog uzrasta.

„Na prvom ovogodišnjem okupljanju zbog lakše prehlade nisu prisustvovali Radić, Dragičević, Cvijanović, Purić i Lakić, koji će nam se pridružiti već za nekoliko dana. Vrijedi napomenuti da nam se nakon povrede i polugodišnje pauze pridružio Igor Marjanović korpulentni pivot, koji će mnogo značiti našoj mladoj ekipi. Komletan pripremni period provešćemo, naravno u Brčkom. Krenuli smo lagano ali već od iduće sedmice podićićemo opterećenje, jer na proljeće valja opravdati ulogu najprijatnijeg iznenađenja drugoligaškog Istoka“, rekao nam je Šarenac.

Među igračima Perihela sinoć se u Sali Ekonomske škole pojavilo jedno novo lice.

Riječ je o Damiru Deanoviću, 21-godišnjem lijevom beku koji se sa roditeljima nedavno vratio u rodni kraj iz Njemačke, gdje je načinio prve rukometne korake. On se od prvog dana priključio rukometašima Perihela i po riječima trenera Šarenca, dobro će doći mladom brčanskom sastavu.

„Tokom pripremnog perioda organizovaćemo više prijateljskih utakmica. Ono što je već sigurno jeste da ćemo narednog vikenda 21-23. januar sa dvije selekcije učestvovati na jakom memorijalnom turniru u Prnjavoru „ Mika“. Osim prvog sastava, snage će sa vršnjacima odmjeriti i igrači rođeni 2012. godine i mlađi“, precizirao je trener ORK „Perihel“ Goran Šarenac.

Osim rada u sali, mlađani rukometaši će pod stručnim nadzorom trenera Šarenca početi i sa treninzima u teretani, naravno primjerenim njihovom uzrastu, kako bi što spremnije dočekali nastavak drugoligaškog takmičenja i uz eventualni kiks konkurenata, uključili se u borbu za prvo mjesto i plasman u Prvu ligu RS. Da podsjetimo brčaci su u jesenjem dijelu osvojili 6 bodova i zauzimaju drugo mjesto iza prvoplasirane ekipe Glasinca sa Sokoca.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime