spot_img
spot_img

Рудар осудио инцидент у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Фудбалски клуб Рудар Приједор издао је саопштење након напада на чланове екипе послије меча у Брчком (0:0) у Првој лиги Републике Српске.

Приједорски клуб наводи да су за сад непознате особе направиле инцидент. У Рудару истичу да је све почело приликом изласка гостујућих навијача.

– Приликом изласка гостујућих навијача (стадион је таквог облика да гостујући навијачи при изласку морају проћи кроз дио трибина на којем су смјештени домаћи) долази до прозивања, галаме, лупања, гађања, у шта су укључене обје стране. Понављамо, од укупног броја присутних, 13 је гостујућих навијача, а остатак од 150-200 су домаћи навијачи и више је било ријечи о вербалној и невербалној комуникацији, пријетњама и псовању, што је, нажалост, устаљен образац понашања за овај спорт и поднебље. Оно што је, по нама, већи проблем, то је напад од стране неидентификованих особа на представнике и играче гостујуће екипе и то у просторијама управне зграде. Дакле, да буде јасније, непознате особе су дошле у свлачионице и напала гостујуће играче. Само захваљујући брзој реакцији играча и тренера домаћег клуба, као и одређених представника домаћег клуба, избјегнути су већи инциденти и због тога смо им неизмјерно захвални. У нападу су ударени спортски директор и један играч гостујућег клуба. Ово никако није смјело да се деси и овакав исход најснажније осуђујемо – се у саопштењу.

У Рудару наводе да се испред зграде наставио вербални сукоб дијела домаћих навијача са гостима и да није било физичког контакта. Након чега је дошла полиција и смирила ситуацију, те госте одвезла са стадиона. Рудар Приједор је позвао да се обезбједе идентични услови за све клубове.

У Јединству истичу да су за дешавања на стадиону криви гостујући навијачи који су вријеђали домаће присталице.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img