Rudar osudio incident u Brčkom

Fudbalski klub Rudar Prijedor izdao je saopštenje nakon napada na članove ekipe poslije meča u Brčkom (0:0) u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prijedorski klub navodi da su za sad nepoznate osobe napravile incident. U Rudaru ističu da je sve počelo prilikom izlaska gostujućih navijača.

– Prilikom izlaska gostujućih navijača (stadion je takvog oblika da gostujući navijači pri izlasku moraju proći kroz dio tribina na kojem su smješteni domaći) dolazi do prozivanja, galame, lupanja, gađanja, u šta su uključene obje strane. Ponavljamo, od ukupnog broja prisutnih, 13 je gostujućih navijača, a ostatak od 150-200 su domaći navijači i više je bilo riječi o verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, prijetnjama i psovanju, što je, nažalost, ustaljen obrazac ponašanja za ovaj sport i podneblje. Ono što je, po nama, veći problem, to je napad od strane neidentifikovanih osoba na predstavnike i igrače gostujuće ekipe i to u prostorijama upravne zgrade. Dakle, da bude jasnije, nepoznate osobe su došle u svlačionice i napala gostujuće igrače. Samo zahvaljujući brzoj reakciji igrača i trenera domaćeg kluba, kao i određenih predstavnika domaćeg kluba, izbjegnuti su veći incidenti i zbog toga smo im neizmjerno zahvalni. U napadu su udareni sportski direktor i jedan igrač gostujućeg kluba. Ovo nikako nije smjelo da se desi i ovakav ishod najsnažnije osuđujemo – se u saopštenju.

U Rudaru navode da se ispred zgrade nastavio verbalni sukob dijela domaćih navijača sa gostima i da nije bilo fizičkog kontakta. Nakon čega je došla policija i smirila situaciju, te goste odvezla sa stadiona. Rudar Prijedor je pozvao da se obezbjede identični uslovi za sve klubove.

U Jedinstvu ističu da su za dešavanja na stadionu krivi gostujući navijači koji su vrijeđali domaće pristalice.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime