Rotari klub Brčko posjetom porodilištu obilježio značajan jubilej

U Čikagu, u Sjedinjenim Američkim Državama, 23. 02. 1905. godine osnovan je prvi Rotari klub sa ciljem pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenja dobre volje i mira u svijetu.

Od tada pa do danas Rotari zajednica se stalno razvijala i rasla. Danas u svijetu postoji preko 27.000 klubova u preko 150 zemalja.

U Bosni i Hercegovini postoji 15 Rotari klubova koji djeluju u sredinama u kojima se nalaze. Jedan od njih je i Rotari Klub Brčko 1938 koji je osnovan 1938. godine.

U tom periodu su sprovedene brojne akcije organizovanja različitih vidova pomoći pojedincima i zajednici.

Dvadeset i treći februar obilježava se kao svjetski dan Rotarija, a brčanski Rotari klub ove godine obilježio ga je posjetom Brčanskom porodilištu i darovanjem novačanim poklonima za sve bebe koje su rođene tog dana

Ovakve i slične akcije su sprovedene u svim gradovima u Bosni i Hercegovini, u kojima djeluju Rotari klubovi, a sve u okviru zajedničke akcije obilježavanja 115 godina postojanja Rotari pokreta, kao i podržavanja i promocije nataliteta od strane bosanskohercegovačke Rotari zajednice. U cjeloj Bosni i Hercegovini su uručeni novčani pokloni za 60 beba.

Darivanje beba je, u dogovoru sa rukovodstvom porodilišta, izvršeno u ponedjeljak 24.02.2020. u 12:00 časova.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime